הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

מנגולד 3

מנגולד או סלק עלים הוא ירק נפלא. לא פחות. הערך התזונתי  שלו גבוה מאוד בויטמינים ,מינרלים וסיבים תזונתיים. גם הערכים הקלוריים שלו נמוכים מאוד.

אין לו טעם דומיננטי תוקפני והוא משתלב נהדר בפשטידות עם גבינות או בשר, במרקים וגם בתבשילי ירקות או בשר.

המרוקאים מבשלים את גבעוליו עם עוף, כורכום ולימון. או עם קציצות בשר. טעים.

מהעלים הירוקים אפשר להכין סלטים או להשתמש בהם כתחליף למתכוני תרד.

להרפתקנים בינינו: אפשר למלא את העלים באורז ובשר ולבשל בסגנון חמוץ-מתוק עירקי, מדובר במאכל מעלף לא פחות ולא יותר.

אבל הגילוי הכי חשוב שמצאתי בעניין זה הוא האפשרות להחדיר אותם ,בתחמנות (סליחה לפעמים אין ברירה) לפיהם של ילדים ששונאים ירוקים ולהבטיח  בזה, שגם לגופם של הילדים הללו יגיעו אבות המזון החיוניים.

בארוחה שמשתתפים אצלי  גם ילדים , אני תמיד מכינה את קציצות הקסם והילדים טורפים אותם  תוך שאמא ואני מחליפות בינינו קריצות.

אגב, הן נהדרות גם לדיאטטה שלנו . משביעות, טעימות ודלות בשומן.

מנגולד 1

מה?

חבילת מנגולד טרייה גבעולים ועלים.

חצי ק”ג בשר פרגיות טחון (אפשר גם חזה עוף).

ביצה אחת

2 כפות פירורי לחם

1/4 כפית מלח, מעט פלפל שחור טרי

רבע צ’ילי קצוץ דק דק ללא הגרעינים (אופציונאלי)

כף ממרח לימון כבוש (אופציונאלי אם כי משתדך נהדר עם המנגולד והעוף).

2 כפות שמן זית .

מנגולד 2

איך

הטיפול במנגולד חשוב מאוד לפרק את העלים, לקטום את הקצוות ולשטוף היטב. אני חותכת את הזר לחתיכות גסות ומשרה בקערה עם מים, לפחות  2-3 פעמים עד שכל החול נשטף הלאה. בשלב הבא מעבירה לקערה גדולה, מרתיחה מים ושופכת בזהירות על המנגולד יחד עם כפית מלח. משאירה לעמוד לפחות ל-5 דקות.

המים הרותחים  מרככים את המנגולד והמלח שומר על הצבע הירוק היפה שלו.

מסננים ,שוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים דק ביד או במג’מיקס – לא מועכים !

מערבבים את כל החומרים – מלבד שמן הזית – ויוצרים קציצות בקוטר של כ-5-6 ס”מ אותן משטחים כמו בתמונה. זה יבטיח  זמן טיגון או אפיה קצרים שישמרו על הערכים התזונתיים ושהקציצה לא תתייבש (אחרי הכל מדובר בחזה עוף).

יוצקים את שמן הזית למחבת טפלון ועל אש בינונית מטגנים את הקציצות עד השחמה. בערך 2 דקות מכל צד

מגישים עם פלח לימון או סלט ירקות , או שניהם.

מנגולד 4

אופציה

מחממים תנור לחום של 180, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה. יש “ללטף” כל קציצה עם מעט שמן זית ולאפות כ-15-20 דקות ולהגיש.

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה