הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 171

החל מספטמבר 2012

IMG_8104_800x533

פריטטה היא חביתה עבה במטבח האיטלקי.

את הפריטטה, כמו הרבה מאכלים במטבח המעלף הזה, מכינים משאריות.

בכלל, המטבח האיטלקי הוא המטבח הגאוני והחסכוני שאני מכירה.

ברוסקטה למשל – זו שארית לחם מאתמול שלשום, שקולים אותה, כדי להחיות אותה שוב, ומעליה מניחים את כל השאריות מארוחת ערב של אתמול.

ארנצ׳יני?  כדור האושר העגול והמטוגן שמגיע בעיקר מדרום איטליה? את הארנצ׳יני הקראנצ׳י והמופלא מכינים משאריות ריזוטו.

מערבבים לתוכו ביצים, מעט גבינה ממלאים שוב בגבינה או בבשר ואפונת גינה, מגלגלים בקמח, ביצה ופירורי לחם – והנה ארוחת צהריים מהירה, משביעה, זולה.

גם הפריטטה כזו.

אני אוהבת את הפריטטה כיוון שהיא מהירה מאוד, משביעה, אפשר לתחוב לתוכה את כל השאריות שיש במקרר: גבינות, נקניקים, ירקות קלויים, שאריות בשר או עוף, בעצם כל דבר. ֿ

מקשקשים אותה עם ביצים, שופכים למחבת מושמנת והופ יש ארוחת ערב לתפארת.

סלט קטן, לחם טרי וכוס יין..

ובכלל בקיץ זה נפלא.

הפעם החלטתי להכין פריטטה מפטריות מרינה הנהדרות והטריות ולהוסיף להן קוביות תפוחי אדמה וגבינת פרמז׳ן, אבל באמת,  שכל אחד יחליט מה להוסיף לפריטטה שלו ובלבד שיישמר העיקרון הבסיסי של לטרוף ולאחד הגל עם ביצים ולטגן באופן שיפורט בהמשך.

IMG_8044_800x533

מה

2 קופסאות פטריות מרינה מכל סוג שהוא פרוסות

1 תפוח אדמה גדול מבושל, מצונן וחתוך לקוביות

2-3 שיני שום קצוצות

עשבי תבול שאוהבים קצוצים

כף טימין קצוץ

1/4 כוס פרמז׳ן מגורר או כל גבינה אחרת (אפשר לוותר)

מלח, פלפל ושמן זית

צ׳ילי (אופציונאלי)

4-5 ביצים

IMG_8093_800x533

איך 

לתוך מחבת נוחה להוסיף את הפטריות הפרוסות, מעט מלח ומעט שמן זית.

לטגן על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהפטריות סיימו להפריש את כל הנוזלים, הזהיבו וכל הנוזלים התאדו – עכשיו נותר לנו במחבת רק שמן הזית והפטריות השחומות והטעימות.

להוסיף את השום הכתוש ואת הטימין הקצוץ

לתבל בפלפל שחור ולטגן עוד 2-3 דקות.

בינתיים לטרוף בקערה 4-5 ביצים, להוסיף לתוכן את קוביות תפוחי האדמה והגבינה.

להסיר את הפטריות מהאש ולצנן מעט, להוסיף אותן לתערובת.

לחמם על להבה גדולה מחבת בקוטר של בערך 20 ס״מ ולהוסיף 2-3 כפות שמן זית.

להוסיף את התערובת ולטגן על להבה גדולה במשך כ-2 דקות.

להעביר ללהבה נמוכה וקטנה, לכסות ולהמשיך לטגן עוד כ-7 דקות, או עד שמרכז הפריטטה מתקשה.

לאמיצי הלב שיודעים להפוך על צלחת – הופכים ומחזירים לטיגון של עוד 3-4 דקות.

מי שחושש, מדליק גריל מבמעוד מועד ומעביר את הפריטטה לגריל לעוד 3-5 דקות, עד שהיא מזהיבה מלמעלה.

IMG_8084_800x533

זהו.

היה קל נכון?

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה