הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 218

החל מספטמבר 2012

פיצה עם תחתית קריספית ושחומה, גבינה מבעבעת וזהובה וריח של פיצרייה

03/10/2018

בצפון איטליה – בטורינו ובסביבתה – מכינים פיצה במחבת. הם קוראים לה פיצה וולוצ׳ה אין פדלה – פיצה מהירה בתוך מחבת. והיא טעימה להפליא. הפיצה הזו שונה מהפיצה בנאפולי שם היא נאפית בתנור עצים. הפיצה בטורינו עבה, ״מתבשלת״ בתוך מחבת ואחר כך נכנסת לתנור במצב גריל להשחמת החלק העליון שלה. IMG_1609_800x533 הכנת הפיצה הזו היא הכי קלה בעולם, בפרט כשיש את האופציה להשתמש בבצק שמרים קנוי ובפרט שאפשר וכדאי להשתמש ברטבים ובתיבולים המוכנים של ״דורות״. את הבצק מפשירים לפי הוראות היצרן, חותכים עיגול בגודל המחבת וכל היתר פשוט פשוט. למתכון שלי השתמשתי גם ברוטב עגבניות מסונן, אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות ואפשר להשתמש ברוטב האיטלקי של ״דורות״ בלבד. כל זמן הכנת הפיצה אורך כ-10 דקות בלבד. IMG_1603_800x533 מתקבלת פיצה עם תחתית קריספית ושחומה, גבינה מבעבעת וזהובה ובבית מתפשט ריח של פיצריה באיטליה. תענוג. שאוכיח לכם? בואו איתי. IMG_5601_658x800 מה מחבת עם מכסה בצק שמרים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן או בצק שמרים ביתי (מתכון בהמשך) חצי כוס רוטב עגבניות מסונן או עגבניות מרוסקות 2  טבליות בזיליקום ״דורות״ 2 טבליות שום ״דורות״ (או לפי הטעם) מלח, פלפל ושמן זית – לפי הטעם 2 כדורי מוצרלה גדולים פרוסים זיתים שחורים עלי בזיליקום שבבי צ׳ילי פרוסות עגבניה דקיקות (אופציונאלי) איך 1. מחממים תנור לטמפרטורה מקסימאלית על מצב גריל, רשת בחלק העליון של התנור. 2. מערבבים את רוטב העגבניות עם שום, בזיליקום ומתבלים לפי הצורך במלח ופלפל – מניחים בצד. 3.  חותכים את הבצק לעיגול בגודל המחבת ומקמחים מעט משני הצדדים, קימוח עדין. 4. מחממים את המחבת על להבה בינונית נמוכה ומעבירים את דיסק הבצק למחבת החמה. תוך דקה הבצק מתחיל לתפוח. 5. מיד מורחים מעל את רוטב העגבניות המתובל , מסדרים את פרוסות הגבינה והעגבניה. מפזרים את עלי הבזיליקום ואת הזיתים, מפלפלים ומזליפים טיפונת שמן זית. 6. מכסים את המחבת וממשיכים לבשל את הפיצה בסך הכל 4-6 דקות (כדאי להציץ לתחתית ולהוריד מהאש כשהתחתית קריספית ושחומה). מעבירים את המחבת לגריל ומשחימים את חלקה העליון (מומלץ מראש לעטוף את ידית המחבת בנייר כסף שלא תיחרך). IMG_5603_800x600 בצק שמרים ביתי 1/4 ק״ג קמח, כפית שמרים יבשים, כפית סוכר, כפית שמן זית, מעט מלח ומים פושרים בכמות הנדרשת. מערבבים את הקמח, השמרים הסוכר, שמן הזית ומתחילים להוסיף את המים הפושרים בזהירות תוך כדי ערבוב. לאחר שהבצק מתחיל להתאחד, מעבירים אותו למשטח ולשים אותו בערך כחמש עד 10 דקות. מוסיפים את המלח בסוף. הבצק המתקבל צריך להיות חלק ורך. מניחים בצד מכוסה בניילון נצמד עד שתופח ואוורירי. IMG_5589_800x600

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה