הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 171

עוקבים: 219

החל מספטמבר 2012

מנה סוחטת מחמאות לשולחן החג

29/08/2018

IMG_9422_800x533

ושוב שנה חדשה בפתח.

ושוב ארוחת חג עם כל המשפחה,

ושוב אני רוצה להרשים, לחדש, לסחוט קריאות ״וואו״ מהאורחים שלי.

ושוב ״דורות״ פה, עם הקוביות הקטנות, הירוקות, שדי באחת בהן, לפתוח טעמים לעולם כולו.

להקל עליי.

IMG_2765_800x690

והפעם, אני מחליטה להשתמש בהן להשריית הסלמון החגיגי שלי.

אני רוצה את הטעמים הפרשים, הטריים של סוף הקיץ הישראלי ותחילת הסתיו.

אין שילוב מנצח מעשבי תיבול וסלמון.

מנת הסלמון שהיא הכי קלה להכנה.

שאפשר להכין אותה מראש,

שהיא הכי קלילה לאכילה,

הכי חגיגית ויפה,

והכי סוחטת מחמאות.

המתכון מיועד ל-4 מנות, כשהסלמון מיועד כמנה ראשונה.

אפשר כמובן להכפיל את הכמויות או להגדיל את מנת הסלמון ולהפוך אותו למנה עיקרית. ואז לזכור להאריך את זמן אפייתו.

הרוטב הוא אופציונאלי אבל אני מציעה לא לוותר עליו.

הוא מוסיף גם טעם וגם חגיגיות ורושם למנה.

IMG_9402_800x533

סלמון בעשבי תיבול ובקראסט פיסטוקים

לסלמון

4 מנות סלמון ללא עור וללא ועצמות בגודל של בערך 7 ס״מx 7 ס״מ

4 קוביות פטרוזיליה ״דורות״

4 קוביות כוסברה ״דורות״

1 קוביית שום ״דורות״ (אופציונאלי)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

גרידת לימון מחצי לימון

100 גרם פיסטוקים, אגוזי מלך או שקדים גרוסים. עדיף קלויים לא חובה.

לרוטב

2 גמבות אדומות גדולות, בשרניות וטריות מנוקות  מעוקץ וגרעינים וחתוכות גס

1 בצל אדום בינוני קלוף וחתוך גס

2 קוביות שום ״דורות״

מלח, פלפל

ענף טימין אחד

2 כפות שמן זית

קורט צ׳ילי

IMG_9399_800x533

לקישוט

עלי פטרוזיליה

להכנת הסלמון

לערבב בקערה את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח פלפל וגרידת לימון.

להשרות את קוביות הסלמון לפחות חצי שעה, אפשר גם לילה.

לפזר את הפיסטוקים על צלחת שטוחה ולצפות את הסלמון מ-6 צדדיו עד שיצופה לגמרי בפירורי הפיסטוקים.

להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

עד לרגע זה ניתן להכין מראש.

לפני הארוחה לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולהכניס את הדג, לתנור שחומם מראש, למשך כ-8-10 דקות, תלוי בעוצמת התנור.

להכנת רוטב הפלפלים

בסיר קטן להוסיף את כל המרכיבים ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה או עד שהירקות רכים.

לרסק בבלנדר ולהעביר את הרוטב דרך מסננת לקבלת מרקם חלק וללא גושים.

לטעום, לתקן תיבול.

אפשר להכין מראש.

הרכבת המנה

לצלחת יפה להוסיף את רוטב הפלפלים ולשטח בכף.

להניח מעל בעדינות את קוביות הדג האפויות.

לקשט בעלי פטרוזיליה.

להגשה בצלחת גדולה: אפשר לפזר את קוביות הסלמון על צלחת גדולה ולקשט בעלי פטרוזיליה וטיפות רוטב פלפלים.

להגיש ולצפות לקריאות התפעלות.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה