הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 171

עוקבים: 219

החל מספטמבר 2012

פסטה-פטסו היא מנה שצבועה כולה בשמן זית זהוב ובירוק עז של פסטו

08/07/2018

 IMG_8746 2_800x533

פסטה היא שפה בינלאומית.

כולם אוהבים פסטה.

פסטו הוא רוטב עדין ורענן שאין שום צורך לבשל אותו.

והוא הכי קיץ.

פסטה-פסטו היא מנה שצבועה כולה בשמן זית זהוב ובירוק עז של פסטו.

קייצית

טעימה

בריאה

ומהירה להכנה.

כמה מהירה? בזמן שהפסטה מתבשלת הרוטב מוכן כבר.

 IMG_8752_800x533

לכבוד הקיץ שמגיע מבקשת ממני ״דורות״ מתכון לפסטה.

אמרו לי ק-י-ץ…

אמרו לי חום יולי-אוגוסט…

אמרו לי עזבי אותי מלעמוד במטבח…

אמרו לי זמין וקליל.

אני אדם רציני – אומרים לי אני מבצעת.

אז מה  קל יותר מלערבב פסטו ופסטה?

ומה קל יותר מלערבב פסטה מבושלת ברוטב פסטו של ״דורות״, שהוכן מבעוד מועד והוא אוצר בתוכו את הירוק העז של הבזיליקום וטעמי הזהב של שמן הזית ?

ומה קליל יותר מלפזר – מעל הפסטה החמימה והרוטב הנפלא והירקרק – פירורים לבנים של פטה ישראלית, רצועות לוהטות של עגבנייה מיובשת ולנקד בזיתי קלמטה סגולים?

וזהו.

אלוהים, כמה שזה טעים.

ישראל ואיטליה בצלחת אחת.

בעצם, כל אגן הים התיכון בצלחת אחת.

והכי מביך אותי, שזמן הכנת המנה זהה לזמן בישול הפסטה.

דקות בודדות בלבד.

מביך מביך, אבל מישהו צריך לעשות זאת.

אז יאללה, בואו נצא לדרך:

IMG_8742_800x533

מה

250 גרם פסטה מבושלת על פי הוראות היצרן.

4 אצבעות פסטו ״דורות״

5 אצבעות מיקס איטלקי ״דורות״

פלפל שחור גרוס טרי

200 גרם פטה מפוררת לפירורים די גדולים

2-3 כפות עגבניות מיובשות פרוסות לרצועות דקות

2 כפות זיתי קלמאטה ללא חרצנים שלמים או חתוכים

2 כפות שמן זית

גרידת לימון (אופציונאלי)

פירורי צ׳ילי (אופציונאלי)

IMG_8735_800x533

איך?

לרוטב: לערבב את הירוקים עם השום ושמן זית.

להוסיף פלפל שחור לפי הטעם.

למנה: להוסיף לקערת הרוטב את הפסטה החמה ולערבב.

להוסיף מחצית מהגבינה, עגבניות מיובשות וזיתים ולערבב.

לטעום ולתקן תיבול.

להגשה: לפזר מעל עוד קצת גבינה, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה.

מעל הכל לגרר גרידת לימון.

כמה קשה זה היה?

אחלה קיץ שיהיה פה.

IMG_8751_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה