הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 219

החל מספטמבר 2012

מנה של קיץ, הישר מדרום צרפת

09/06/2018

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא וההיא, אתה מגיע לשווקים הקטנים, ושם בפינות קטנות וכמעט נסתרות תמצא את הרוטסרי.

זה שהריחות שבאים ממנו משגעים אותך כבר ב-10 בבוקר.

זה שהעוף הנהדר שלו טבול עכשיו כולו בשמן זית זהוב, והוא ירקרק מעשבי התיבול, שהעטירו עליו מבעוד מועד, שלושה-ארבעה סיבובי מטחנה של פלפל שחור טרי וזהו.

עכשיו יסתובב לו בעצלנות חיננית אנה ואנה, משחים חלק אחר חלק, בונה שכבות טעמים עמוקים, עד להשחמה מלאה וקריספית.

וכל הזהב-ירוק הזה, יטפטף לו אט אט על תפוחי אדמה טריים וקטנים, שסופגים את הזרם העשיר והריחני הזה, מרווים את צימאונם ומתרככים אל מול ריחותיו.

כך ינמנמו להם חרש ברוטב שנצבר בתחתית הכלי, עד שישוו את זהב עורם השזוף לזה של העוף.

IMG_7441_800x533

עוף צלוי ודרום צרפת זה קיץ.

עוף צלוי וקיץ זו חגיגה של חופש.

חופש מפורמליות של סכין ומזלג,

חופש מעבודה קשה במטבח,

חופש מטעמים כבדים ומכבידים של חורף,

והחופש להחזיק בידיים, שוק עסיסי ושחוםֿ, של עוף שתובל כהלכה, נצלה כהלכה ועכשיו

הוא פה להשביע רעב של הבטן ושל הנשמה.

ו״דורות״, שהשכילה כבר מזמן להקל על עקרת הבית הטרודה, משחררת עוד קובייה ועוד אחת, והן טריות וריחניות וזמינות, ויש בכוחן של הקטנות האלה, לצבוע את כל היופי הזה בצבעים עזים של ארוחת קיץ נהדרת.

אני אוהבת להוסיף לו טוויסט קטן: ממרח לימונים כבושים ומצאתי שממרח העגבניות והפסטו מעשיר את הטעם ומעמיק את הצבע הזהוב בצלייה.

וואו. זה משגע ביחד.

IMG_7430_800x533

מה

עוף גדול ושלם (עדיף אורגאני) במשל של 1.5 ק״גֿ

2 אצבעות פסטו של דורות

2 אצבעות עגבניות ופסטו של דורות

3 קוביות שום דורות

¼ כוס שמן זית

2-3 כפות ממרח לימונים כבושים

3-4 סיבובי מטחנה פלפל שחור טרי גרוס

¼ כפית מלח

מעט צ׳ילי (אופציונאלי)

4-5 תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לפלחים לאורך

IMG_7413_800x533

איך

בקערה מערבבים את כל החומרים לכדי ממרח עשיר וריחני.

עם האצבעות צובעים את בשר העוף מבפנים וכך גם בין העור לבין הבשר.

אם אפשר, מניחים את העוף ללילה במקרר, כשבאמצע הופכים אותו בתוך הרוטב.

אם אין זמן – מוותרים על שלב זה.

מדליקים את התנור לחום של 220 מעלות. מחממים היטב.

בתבנית, עדיף עם רשת, מניחים את העוף מעל הרשת. החזה מלמטה.

אל הרוטב שנשאר בקערה מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומתקנים תיבול.

מפזרים את תפוחי האדמה מסביב.

אופים בחום גבוה כ-25 דקות.

מנמיכים ל-180, הופכים את העוף בזהירות עם החזה למעלה וממשיכים לאפות עוד כ-30-40 דקות.

מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף למנוחה של כחצי שעה

טורפים.

בידיים.

קיץ נפלא שיהיה לנו.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה