הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 166

עוקבים: 215

החל מספטמבר 2012

עכשיו נשאר לנעוץ את הצ׳ופ סטיקס, לאכול בעיניים עצומות וחיוך רחב להרגיש את הרוח החמימה של תאילנד

08/04/2018

סופית נבחרת לפרוייקט דורות

יאא לימדה אותי לבשל אוכל תאילנדי ובתוכו הפאד תאי.

הפאד תאי הוא מוקפץ שמורכב מאטריות אורז, שספגו את הניחוחות האסייתיים ,העשירים ומלאי הטעמים של דרום מזרח אסיה.

של תאילנד.

בדרך כלל הפאד תאי מכיל המון מרכיבים, שלא תמיד זמינים לנו.

לכן, כשדורות אתגרו אותי בבקשה להתאים את רוטב הסצו׳ואן שלהם למוקפץ, ידעתי שאוכל להשתמש בו  כדי לקצר את הדרך מבלי לפגום בטעם.

קוביה קטנה וצנועה שמחביאה בתוכה עולם שלם של טעמים.

1

עקרון מקודש במטבח הזה הוא האיזון בין מלוח, מתוק וחמוץ.

הרוטב הסצ׳ואני הזה,  מספק לי את המתיקות והמליחות הנדרשת ,חיזוק קטן של רוטב סויה וקיבלנו רוטב עשיר בטעמים אסייתיים.

הלימון הוסיף לי את החמיצות ההכרחית והקראנצ׳יות הנהדרת התקבלה מהבוטנים המלוחים.

מכיוון שאני אוהבת ג׳ינג׳ר , בחרתי להוסיף עוד שתי קוביות כדי להעצים את הטעמים .

עכשיו נשאר לנעוץ את הצ׳ופ סטיקס, לאכול בעיניים עצומות וחיוך רחב להרגיש את הרוח החמימה של תאילנד.

4

 וזה היה כל כך פשוט.

כל כך טעים.

קל.

כל כך קל, שמצד אחד אני נבוכה לספר לכם,

ומצד שני, אם כבר מצאתי דרך קלה, נוחה וטעימה לבשל פאד תאי, למה לא לחלוק  אותה אתכם?

10 דקות בלבד והארוחה מוכנה.

2

שנתחיל?

  200 גרם אטריות אורז רחבות מושרות במים קרים במשך שעתיים לפחות.

2 אצבעות רוטב סצ׳ואן דורות מומסות ב- 1/2 כוס מים רותחים

2 קוביות של שום כתוש ״דורות״

2 קוביות של ג׳ינג׳ר ״דורות״

3-4 כפות סויה

2 ביצים

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

2 כוסות תרד נקי ושטוף

2 כוסות נבטים עבים שטופים ומיובשים (לא חובה אבל מוסיף קראנצ׳יות)

ליים  או לימון

4 כפות שמן סויה

4 כפות בוטנים מלוחים קצוצים

צ׳ילי אדום טרי קצוץ

מלח פלפל לפי הטעם

3

לקערית . יש להוסיף שתי אצבעות רוטב סצ׳ואן של דורות ולדלל אותו במים רותחים. להוסיף את רוטב הסויה גם כן ופלפל גרוס.

לווק או לסיר רחב (עדיף לנון סטיק) להוסיף 3 כפות שמן ולטגן את השום בערך 10 שניות.

להוסיף את הג׳ינג׳ר ומיד להוסיף את האטריות. לערבב עד שהאטריות מצופות בשמן ובתבלינים עוד 20 שניות.

לעשות גומה רחבה בתוך האטריות , להוסיף עוד שמן סויה ולטגן את הביצים למקושקשת*.

כשהביצים נקרשות דיין, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הרוטב.

להקפיץ עוד דקה או שתיים ולהוסיף את התרד והנבטים, להמשיך להקפיץ עד שהתרד נובל  (בערך עוד דקה או שתיים).

מומלץ מאוד לעבוד עם שתי כפות עץ גדולות.

לטעום ואם יש צורך להמליח או לפלפל.

להוריד מהאש ולהוסיף צ׳ילי אדום, בוטנים מלוחים ובצל ירוק קצוץ.

להגיש עם פרוסת ליים או לימון.

*ניתן לקשקש את הביצים במחבת נפרדת ולהוסיף לקראת סוף הבישול.

 לטבעונים – להשמיט את הביצים.

 לאוהבי בשר – אפשר להוסיף קוביות חזה עוף מושרות ברוטב סצ׳ואן ולטגן אותן  שתיים שלוש דקות, להוציא, להמשיך את התהליך במתכון, ולהוסיףֿ  אותן בסוף הבישול.

סוודיאקה.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה