הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 169

עוקבים: 219

החל מספטמבר 2012

IMG_8494 2_800x533

מאז שהקייל

הגיע לישראל

הפסקתי לקנות כרוב רגיל למילוי.

קודם השתמשתי בכרוב הערבי, הגדול השטוח, שהוא מדהים וטעים, אבל נורא גדול

ובעצם מספיק למשפחה מרובת ילדים ואנחנו –

נשארנו לבד בקן.

הקייל, עושה עבודה מצויינת, קל לעבודה, טעים מאוד ואפילו בריא יותר.

האיטלקים קוראים לו קוואלו נרו (כרוב שחור) ועושים איתו דברים מטריפים.

את החלק הקשה והסיבי  (התחתון) של הקייל אני  חותכת ואת הקצה אני דופקת כמו שניצל , ממש מרסקת את הסיבים.

אחר כך אני משרה אותו במיים רותחים ל-10 דקות , מסננת והוא נוח לעבודה.

IMG_8442_800x449

שנצא לדרך?

למילוי

חבילת קייל שטופה ומוכנה למילוי

1/3 כוס אורז עגול

1/3 כוס בורגול עבה

3 בצלים ירוקים קצוצים

1 עגבנייה קטנה קצוצה

מלח, פלפל, כורכום ,

כף ממרח לימון כבוש או 2 כפות מיץ לימון

300 גרם פרגיות טחונות

8-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

לרוטב

ציר עוף לכיסוי הקייל 2 ס״מ מעליהם.

כורכום, מלח, פלפל

שמן זית

מיץ מלימון אחד גדול .

3 עגבניות אדומות פרוסות לריפוד הסיר .

IMG_8443_800x533

איך

ללוש את כל החומרים ביחד עד שהם מתאחדים. ממש ממש לישה שמחברת את הבשר ליתר המרכיבים. ליצור קציצות כמספר עלי הקייל (לשם הנוחות שמים קציצה ומגלגלים).

לרפד סיר רחב ושטוח בפרוסות העגבניות.

לערבב ציר עוף עם כל התבלינים ,השמן והלימון.

להניח קציצת מילוי בתחתית כל עלה ולגלגל למעלה.

החלק העליון של הקייל רחב יותר, עוטף ורך, כך שלקראת סוף הגלגול מקפלים ועוטפים את כל החבילה. מניחים בסיר עם התפר כלפי מטה.

ממלאים את כל העלים באותו אופן.

בתוך הסיר ומעל הקייל הופכים צלחת שמהווה משקולת על מנת שהעלים לא יפתחו בזמן הבישול (שאז כל התוכן יברח וחבל ).

IMG_8447_800x533

מניחים את הסיר על להבת כיריים בינונית ושופכים מסביב, בזהירות ,את הרוטב .

להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל בערך כשעה.

להוסיף לימון לפי הטעם.

IMG_8490_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה