הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 166

עוקבים: 215

החל מספטמבר 2012

IMG_2121_800x533

בטיסה חזרה לארץ הקרינו סרטון על וינה , על המסעדות וסצינת האוכל.

וינה היא עיר יפה וסצינת האוכל בה נהדרת.

יש לה שוק אוכל מטורף ומסעדות נפלאות.

אבל מה שתפס לי את העין הם הלחמניות הנהדרות האלה .

בnotes שלי הוספתי שורה ״לחמניות אוסטריות – buchteln – לנסות״.

ניסיתי ונפגעתי.

IMG_2102_800x533

מה

1/2 כוס חלב

2 חלמונים מביצים בינוניות

כף גדושה של שמרים יבשים

50 גרם חמאה רכה בחום החדר

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

2-3 כפות ריבת שזיפים, תותים או משמש עדיף ביתית

(בהמשך יש לינק לריבת תותים ביתית)

לאפיה: 50 גרם חמאה מומסת.

IMG_2105_800x533

איך

לקערת מיקסר יש להוסיף קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצה

וחמאה רכה  ומתחילים לערבל.

מוסיפים את החלב ומערבלים בערך כ-10- דקות.

לקראת הסוף להוסיף את המלח.

הבצק רך ודביק, לא להיבהל.

במרית לרכז את הבצק לכדור אחד אחיד ולשמן קערה אחרת, להעביר את הבצק להתפחה.

ביום חם הבצק ייתפח יחסית מהר, אפשרי גם להתפיח כל הלילה במקרר.

כשהבצק תפח והכפיל את נפחו יש לחלק ל-12 כדורים.

אם צריך, מקמחים את משטח העבודה.

לפתוח , עם הידיים, את הכדור על משטח עבודה ולתוך מרכז העיגול להוסיף בערך 1/2 כפית מהריבה.

לצבוט את קצוות הבצק ולסגור אותו לעיגול שלם, להדק שהריבה לא תברח.

לתבול בחמאה המומסת ולהניח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

להניח כשתפר נמצא למטה.

להתפיח שוב עד שמכפיל את עצמו.ֿ

לאפות ב-180 מעלות בערך 35 דקות עד שמשחמים.

נפלא.

IMG_2132_800x533

מתכון לריבת תותים ביתית 

http://saloona.co.il/fannyrothstein/?p=2444?ref=blog_main

IMG_2487_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה