הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_8039_800x533

אפשר להפסיק לחפש אחר מתכון טעים, מרשים, משגע לראש השנה.

מצאתם !

מתכון שכולו wow

אוסובוקו משפחתי.

היה לכם אוסובוקו פרוסות, היה לכם צלי בשר, היה לכם עוף חגיגי.

אבל אוסובוקו משפחתי , שכולו גוש אחד של שמחה ורושם – כזה לא היה לכם.

יאללה ,  בואו ניגש לעבודה שהיא 20 דקות הכנה ו-5 שעות בתנור.

IMG_9677_800x600

מה צריך

גוש של אוסובוקו על העצם במשקל של כ-3 ק״ג (לא לפרוס !!!)

2 בצלים בינויים לבנים קצוצים דק

4 שיני שום קצוצים דק

5 ס״מ ג׳ינג׳ר קצוץ דק

1 כוס יין אדום יבש

2 כפות דבש

1 צילי קטן (לא הכרחי)

4 כפות סויה

¼ כפית מלח

10 סיבובי מטחנה של פלפל שחור טרי גרוס

2 כוסות מים רותחים

IMG_7993_800x533

איך

הכי פשוט בעולם.

לגלגל את נתח הבשר בתוך פלפל שחור גרוס .

לסיר , שיכיל בנוחות את נתח הבשר מוסיפים 3-4 כפות שמן זית.

לטגן את נתח הבשר על להבה גבוהה מכל הצדדים, עד שמשחים.

בערך 5-6 דקות. (ראו צילום)

להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הבצל הקצוץ, אם יש צורך להוסיף עוד כף שמן.

לטגן עד שהבצל  מזהיב משחים, להוסיף את השום, הג׳נג׳ר ולטגן עוד דקה.

להוסיף את כל המרכיבים.

להרתיח ולהחזיר את נתח הבשר בזהירות לסיר.

לכסות את הבשר בנייר אפייה (וזאת על מנת שלא יתייבש בבישול הארוך) ולשלוח אותו לתנור שחומם מראש 150 מעלות , בערך 5 שעות.

מידי פעם, כדאי ורצו להרים את המכסה בזהירות ואת נייר האפייה ו״להשקות״ את הבשר ברוטב שנוצר .

לאחר 5 שעות לנעוץ סכין קטנה וחדה לתוכו ולבדוק אם התרכך.

בשלב זה הוא אמור להיות די רך.

אם יש צורך לתת לו עוד שעה .

במידה ונשארו נוזלים רבים בסיר, אפשר להניח אותו על הכיריים ולבשל – במכסה פתוח לאידוי הרוטב – עד שהוא מצטמצם  (ראו וידאו מצורף).

IMG_9701_800x600

זהו.

להניח בקערה הגשה, למזוג מעל את הרוטב הנפלא , להגיש לשולחן ולצפות בהתעלפויות.

הבשר כל כך רך, שאין צורך בסכין, אלא במזלג וכף כדי לתלוש ממנו מנות .

חג שמח.

IMG_8019_800x485

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה