הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_7955_800x533

והיא מתאימה גם לטבעוניים.

IMG_7901_800x533

למה ארוחת קיץ בצלחת?

כי היא צבעונית

כי יש בה ירקות

כי יש בה צימוקים

כי יש בה עדשים

והיא נהדרת, קלה לעיכול ומתאימה לימות הקיץ החמים.

יאללה

בואו איתי

IMG_7840_800x533

מה

1/2 כוס עדשים שחורות או ירוקות מבושלות במים רותחים ומסוננות. (בישול העדשים בהמשך)

כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן

1 כוס אטריות למרק (לא הדקיקות מידי)

3 גזרים מגוררים דק

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

4 שיני שום מגוררות

בהרט,מלח, פלפל

חצי כוס עגבניות מרוסקותֿ

1/2 כוס צימוקים כהים

מעט צ׳ילי

שמן זית

2.25 כוסות מים רותחים

IMG_7846_800x530

איך

לבישול העדשים : בסיר עם מים רותחים מוסיפים עדשים שחורות או אם אתם מצליחים למצוא את הירוקות הכהות (ראו צילום) אם לא, אפשרי גם חומות.

מרגע הרתיחה מבשלים בדיוק 15 דקות .

מכבים את האש מוסיפים חצי כפית מלח, מערבבים ומכסים בדיוק לחמש דקות.

מסננים.

IMG_7858_800x496

לתבשיל

בסיר רחב מוסיפים שמן זית ואת הבצל. מטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב-להשחים,מוסיפים את השום וממשיכים לטגן

מוסיפים את האורז השטוף ואת האטריות וממשיכים לטגן עד ששגם הם משחימים מעט.

מוסיפים את הגזר המגורר, מלח, פלפל, בהרט ולערבב.

להוסיף את המים הרותחים ולהעביר ללהבה נמוכה. לערבב ולהוסיף את הצימוקים .

לבשל מכוסה כ-15 דקות.

להוסיף את העדשים ולערבב.

לכבות את האש ולהשאיר מכוסה כ=10 דקות.

זהו

מוכן.

בתיאבון.

נהדר כתוספת, כתבשיל עיקרי ,עם סלט , עם יוגורט קר.

IMG_7944_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה