הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

   IMG_7831_800x533

בשבילם זו ארוחת ערב טעימה ומזינה

בשבילך זה גאלט ברטונה כלומר, קרפ מברטאני צרפת.

והוא בא טוב: בוקר, ערב, שבת בבוקר.

כמה רע יכול להיות בקרפ אחד דקיק מקמח כוסמין בריא ?

חמים ממולא בגבינות או גבינות וביצים.

דבש מישהו?

ואפשר גם בגרסה טבעונית !!!

 IMG_7829_800x533

הקרפ הזה ,מוצאו בברטאני בצפון מערב צרפת .

שם הוא נקרא גאלט (galette)  והגרסה המקורית כוללת פרוסות נקניק מקומי, גבינות וביצים.

ארוחת בוקר מלאה ומשביעה.

הערה לגבי עובי הקרפיםֿ

אם מפחיתים את כמות המים ביחס לקמח מקבלים קרפ שהוא דחוס יותר , עבה יותר , אני פחות אוהבת. במקרה זה, אתם מוזמנים להפחית 1/3 מכמות המים במתכון.

הקרפ במתכון מתקבל דקיק יותר ובדוגמא של ״תחרה״.

IMG_7835_800x445

לאחר הכנת קרפ ראשון אפשר לראות אם אתם אוהבים את הקרפ כמו שמתכון, אם לא , אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח כוסמין ולטרוף היטב.

אז תנו לי יד ובואו נעבור לברטאני לשעה קלה אחת.

יאללה,

 IMG_7812 2_800x445

ל-10 קרפים בקוטר של כ- 20 ס״מ

1 כוס קמח כוסמין + 2 כפות

1 ביצה בגודל בינוני

1 + 2/3 כוסות מים קרים כקרח

¼ כפית מלח

1 כף סוכר

1 מחבת נון סטיק בקוטר של 20 ס״מ . (במחבת קטנה יותר יתקבלו יותר קרפים קטנים יותר).

לגרסה הטבעונית – להמיר את הביצה בעוד ¼ כוס מים .

לקערה  יש להוסיף את הקמח, הסוכר והמלח ולטרוף ביחד היטב עם הביצה.

אפשר להשתמש במזלג, עדיף במטרפה.

להוסיף את המים ב-4 שלבים, כשבין שלב לשלב ממשיכים לטרוף היטב ולאחד את הבלילה ללא גושים.

התערובת הסופית חייבת להיות חלקה וללא גושים.

אם יש ספק, כדאי להעביר במסננת דקה ולסנן את התערובת.

עדיף ורצוי להכניס את התערובת לקירור במשך כשעה עד לילה .

אם אין זמן, יש להשתמש במי קרח לבלילה.

 IMG_7823_800x429

לטיגון

טובלים נייר סופג במעט שמן או חמאה מומסת ומנגבים את המחבת כל 2-3 קרפים.

לחמם מחבת נון סטיק , בקוטר של כ – 20 ס״מ על להבה גדולה.

לשמן.

משתמשים במצקת בינונית .

אל דאגה , הקרפ הראשון תמיד יוצא פחות טוב, וזו גם הזדמנות לדעת כמה נוזל יש למלא במצקת.

IMG_7722_600x800IMG_7726_600x800IMG_7728_600x800IMG_7729_600x800IMG_7738_800x600

ביד אחת מרימים בזהירות המחבת החמה, ביד שנייה יוצקים את הבלילה ומיד מתחילים לסובב את המחבת מצד לצד, כך שהבלילה מתפרסת על פני המחבת, אם יש ״חורים״, מתקנים בתוספת טיפות בלילה.

חשוב וכדאי שהבלילה תהיה דקה מאוד.

ממתינים, בערך כ-2 דקות ולא נוגעים !!

לאט לאט רואים שהשוליים נפרדים והקרפ מתמצק .

בעזרת מרית מתחילים להרים את שולי הקרפ והופכים אותו.

בשלב זה אפשר להחליט שמשאירים את הקרפ כמו שהוא ואפשר להגיש אותו עם סילאן, דבש, פירות, שמנת חמוצה, או סתם כמו שהוא.

אפשרי גם קרפ ממולא אבל חובה להכין את החומרים מבעוד מועד.

מיד לאחר שהפכתם את הקרפ לצד השני :

א.    לפזר גבינה מגוררת לקפל את שולי הקרפ כמו בתמונה ולאפשר לגבינה לימס.

ב.    אפשרי מעל הגבינה להוסיף ביצה , ממליחים ומפלפלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומאפשרים לביצה לההתקשות חלקית במשך כ-5 דקות.

ג.     אפשרי להוסיף פרוסות עגבנייה דקות ועיגולי מוצרלה קטנים.

ד.     כל תוספת אחרת שאהבתם.

אפשרות אחרת היא , להוריד את הקרפ מהאש.

למלא אותו בתערובות השונות , לקפל כמו קלצונה ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כמה דקות , רק עד שהגבינה נמסה או הביצה מתקשה.

IMG_7742_600x800IMG_7745_600x800IMG_7746_600x800

  IMG_7751_800x600

יאללה, תיהנו. אני נהניתי.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה