הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 162

עוקבים: 209

החל מספטמבר 2012

IMG_6180_800x533

הבצק הזה מדהים. מדהים מדהים

ואני אומרת לכם מניסיון של עשרות ומאות בצקי שמרים מתוקים.

הבצק הזה מדהים.

עדין, רך  נוח לעבודה ואוורירי בפה, כמעט כמו ענן .

אני הכנתי ממנו אצבעות שוקולד אתם יכולים להכין ממנו כל מאפה שמרים מתוק שבא לכם: נוטלה, ממרחים מתוקים אחרים.

אפשר למלא בתמרים ואגוזים וקינמון, גבינות או סתם לקלוע ממנו חלה מתוקה משגעת או לחמניות קטנות ומתוקות.  זרו עליהן גרגרי סוכר או סוכר גבישי (עוד יותר טוב) וחגגו.

הוא פשוט מדהים.

בחיי.

טוב, במקום לחפור מציעה לכם לנסות.

IMG_6175_800x533

מה

500 גרם קמח לבן מנופה

150 גרם חמאה בחום החדר רכה רכה

1/4 כפית מלח דק

1 קובית שמרים טריים מפוררים או כף גדושה שמרים יבשים

2 ביצים + ביצה למריחה על המאפים

אצבעות שוקולד או קוביות שוקולד שחתתכם עם סכין חדה לרצועות בעובי של 1.5 ס״מ בערך.

230 מיליליטר חלב

1/2 כוס אבקת סוכר.

איך

לתוך קערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, השמרים , אבקת הסוכר ולערבל חצי דקה.

להוסיף את החמאה, את הביצים ולהתחיל להוסיף את החלב ואת המלח (ייתכן שלא תצטרכו את כל החלב).

ללוש כ7-8 דקות.

הבצק אינו נפרד מהדפנות והוא נשאר דביק (אל דאגה כך הוא צריך להיות).

באמצעות משומנות  או באמצעות קלף להפריד את ה בצק מדפנות הקערה וליצור כדור , להחזיר לקערה, לכסות בניילון נצמד (או בכובע רחצה שאני מביאה מבתי מלון :-))

להתפיח עד שמכפיל את נפחו, בערך כשעה או  יותר.

אם לא משתמשים באותו יום, אפשר גם להתפיח במקרר ללילה מכוסה בניילון נצמד.

לאחר שהבצק תפח להוציא אותו למשטח עבודה ולהכות בו, עד שיצא האוויר.

לחלק לשני חלקים (מטעמי נוחיות. מי שמתמודד ברידוד של כמות כזו מוזמן להשאיר אותו שלם).

הבצק מאוד נעים למגע ולעבודה וחשוב לעבוד איתו מהר וקר (בגלל החמאה).

אם בכל זאת הבצק נדבק  למשטח העבודה יש לקמח את המשטח ואת המערוך במעט קמח.

לרדד אותו למלבן גדול בעובי של כ-3-4 ס״מ.

למדוד עם סרגל את אורך אצבעות השוקולד שיש לכם (או האצבעות שהכנתם מחיתוך השוקולד). אצבעות השוקולד שלי הם באורך של 12 ס״מ הוספתי עוד 1 ס״מ.

(כמו בצילום)

IMG_6159_800x533

להניח את אצבעות השוקולד בקצה אחד ולגלגל לגליל ארוך. להדק את הקצה היטב.

להניח את המאפה על תבנית עם נייר אפייה ,כשהתפר  מונח על  התבנית . למרוח בעדינות בביצה טרופה ולהניח להתפחה נוספת,

עד ששוב מכפיל את נפחו.

לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ-20 דקות או עד שתופחים ומשחימים.

לאכול ולהתעלף.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_6189_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה