הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

בית קלפים 1

יש מאכלים , שבתהליך ההכנה שלהם הם נראים רע, באמת, ממש לא אטרקטיביים ולא מגרים כמו חמין למשל.

אבל…..כשהמאכל משלים את תהליך הבישול  - הוא מתהפך .

קחו את החמין כדוגמא: מתחיל בישול בסיר ענק, מלא בשעועית חיוורת, תפו”א לבנבנים ובשר אנמי – כולם שוחים בים אדמדם אפרפר .

מראות קשים .

ומה קורה בשבת בבוקר? אההה….חגיגה . סיר שחום ,ריחני, עסיסי, מעלה ריחות שלא ניתן לעמוד בהם.

לא נעים לי להודות אבל לא פעם הכרחתי,ממש, את בני ביתי לאכול ב-11 בבוקר חמין.

כך גם מאפה הקלפים שלי.

הוא נכנס לתנור חיוור, לבנבן ומיימי משהו ויוצא משם מעדן ריחני ומגרה.

אני מציעה שתגרשו מהמטבח כל מי שנכנס כדי לבדוק מה אתם מכינים, שלא יראה אותו.

תחשפו אותו רק עם ההגשה לשולחן: שחום מאוד בקצוות, הבשר מתחתיו עסיסי ועדין, תפו”א רכים עם קריספיות בקצוות וטעם אלוהי שכ-ו-ל-ם יאהבו.

ממש חגיגות יום העצמאות.

הקלפים האלו, ששוכבים בתוך הרוטב, בנחת, מתבשלים לאט ולא ממהרים לשום מקום. הוא הפיצוי שלכם לאחר יום עבודה וריצות.

אל תוותרו עליו.

אז הנה הקלפים שלי, תשפטו.

מה?

4 תפו”א דזירה גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות (לא לפרק את המבנה שלהם).

2 בצלים בינוניים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

1/2 קופסת עגבניות מרוסקות

כוס וחצי מרק עוף או מים

כפית מלח , 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות פירורי לחם

1/2 ק”ג בשר טחון בקר (או ירכי עוף טחונים,)

4 כפות שמן זית

בית קלפים 3

 

 

בית קלפים 4

איך:

לתוך סיר או מחבת עמוקה יש להוסיף שמן זית ובצל, לטגן עד שהבצל מתחיל להשחים מוסיפים את השוק הקצוץ ומטגנים עוד דקה בלבד. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עוד כ 3-4 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ,את התבלינים ואת מרק העוף ומרתיחים דקה או שתיים.

מורידים מהאש ומוסיפים פירורי הלחם.

מפזרים את התערובת בתבנית , חשוב שהתערובת תהייה עסיסית ולא יבשה.

בית קלפים 5

מעל התערובת יש להניח את תפו”א באופן חופף (כמו בתמונה) , כשחצי מהם שקועים בתוך התערובת. יש להתיז מעל תפו”א עוד כפית או שתיים של שמן זית ,לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ-50 דקות. להסיר את נייר הכסף להגביר את חום התנור ולהשחים את תפו”א .

להגיש עם סלט ירוק וכוס יין. טעים. לגמרי.

7

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

בית קלפים 6

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה