הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 161

עוקבים: 209

החל מספטמבר 2012

 IMG_6302_800x533

ברור שאני לא מבטאת את זה נכון. אין לי יידע בשפה היוונית בוודאי גם לא האקסנט אבל זה בערך.

אבל מה שהכי הכי חשוב , יש לי את המתכון.

מכירים את יוון? ברור שכן, אין ישראלי שלא הגיע ליוון.

אז יוון היא אהבה ישנה והמדינה הראשונה שנסעתי אליה כשהייתי בת לא חשוב כמה :-)

ליוון הגעתי שוב ושוב ובדרך כלל לאי מיוחד במינו שנקרא hydra.

למה הוא מיוחד? כיוון שאין בו הרבה תיירים, אין בו מכוניות וכולם מתנהלים ברגל או על חמורים .

קו הרקיע צח וברור ,קו הגבעות ברור והשמיים כחולים כחולים, מן כחול שאני לא מכירה משום מקום אחר.

אין, אין זיהום אוויר.

שם אוכלים, הולכים ברגל באוויר הצח, משחקים שש בש בנמל וזהו בערך.

בכל פעם שהגענו לשם , הלכנו לאכול אצל כריסטינה.

בכל פעם שאכלנו, זוגי שיחיה , הזמין קציצות בשר ברוטב, פעם כמנה ראשונה, פעם כמנה עיקרית,פעם ליד , לפני אחרי.

משוגע על הקציצות האלה.

לא לקחתי מתכון מכריסטינה, מי חשב על מתכונים  אז גם יוטיוב וגוגל עדיין לא היו קיימים.

אבל לפני חצי שנה הייתי שוב ביוון והפעם , קניתי לי ספר יווני עם המתכונים האוטנטיים היוונים והנה הזוזוקיה.

טעים, פשוט, כפרי,

עם לחם, עם אורז.

אבל הכי הכי טעים, בסוף הבישול להוסיף לקציצות פתיתים מבושלים, מה  שאנומכנים ״אורז בן גוריון״ ולהגיש הכל בסיר אחד.

יאללה :

1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי

1/2 כוס פירורי לחם או 2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות

מלח, פלפל

ביצה

1/2 כפית כמון טחון או זרועים

ללוש היטב.

1/2 כוס קמח לקימוח הקציצות

3-4 כפות שמן זית לטיגון הקציצות

לרוטב

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

מקל קינמון או חצי כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט מגורר או 1/4 כפית.

1/2 או 1  כוס מים

קופסת עגבניות מרוסקות (אני מעדיפה איטלקיות) או 5 עגבניות בשלות אדומות ומרוסקות בבלנדר.

בסיר שטוח להוסיף 2-3 כפות שמן זית

ליצור קציצות מאורכות ולטבול אותן בקמח, לטגן ולהשחים הקציצות מכל הצדדים במשך כ-3-4 דקות.

זה בסדר אם אן לא יוצאות מושלמות במראה.

להוציא את הקציצות החוצה  ולהוסיף קופסת עגבניות מרוסקות או 5 עגבניות אדומות מרוסקות, 1/2 כוס מים, מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט ומקל קינמון.

לבשל במשך כ-10 דקות על להבה גבוהה.

להחזיר את הקציצות, להנמיך להבה, לכסות ולבשל עוד 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

אם הרוטב מצטמצם מידי, להוסיף עוד מעט מים.

זהו !!

אם רוצים להוסיף את אורז בן גוריון , יש לבשל אותו בסיר נפרד , לסנן ולהוסיף לרוטב ולקציצות ממש דקה לפני שאוכלים.

פשוט, טעים , נפלא.

אמרתי?

 IMG_6304_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה