הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 148

עוקבים: 203

החל מספטמבר 2012

 

 

IMG_6319_800x533

ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות.

5 דקות עבודה

והופ….לתנור , לשעה אפייה.

רכה ונמסה בפה.

משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית ויש בה גם קמח וגם קורנפלור.

אנה, היא הגברת שלימדה אותי בישול ברומא.

בכל יום, בשעה 16:00 הייתי עולה על קו 117 שעומד מול התחנה המרכזית של טרמיני, נוסעת דרך רחוב ויטו עמנואל , חוצה את הפיאצה , על המהגרים הרבים שבה,

יורדת מהאוטובוס, עוברת דרך מוכר הפרחים ההודי החייכן, שמעולם לא הלך לישון (נראה לי).

מצלצלת בפעמון ונכנסת לבית של אנה.

אנה היתה מורה לגיאוגרפיה שגדלה בגטו היהודי ועשיו היא מלמדת בישול איטלקי בבית שלה.

מאמא אמיתית.

כשנכנסתי אליה  פעם הראשונה לשיעור הבישול הראשון, היא מיד הפגינה בקיאות מהממת בכל הקשור לדיני הכשרות, מנהגי החגים וההלכות היהודיות.

״גדלתי עם ילדים יהודים בשכונה וכולנו הכרנו את המנהגים״ היא מחייכת אליי ומסבירה.

עד היום , היא משתגעת על מצות :-)

אז קבלו את העוגה של אנה שהיא קלה ונהדרת.

אפשר ורצוי להגיש אותה עם רוטב תותים (מתכון בהמשך)

IMG_6316_800x533

לעוגה

4 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים

120 גרם חמאה רכה רכה רכה

650 גרם מסקרפונה (שתי קופסאות וחצי, אפשר שתי קופסאות + 150 גרם גבינת שמנת טבעית שמנה מאוד)

5 כפות עמילן תירס (קורנפלור) מחוקות

4.5 כפות קמח לבן רגיל מחוקות

גרידת לימון מלימון אחד (לא חובה)

1 כוס + 1/4 כוסות סוכר (אם אוהבים מתוק אפשר כוס וחצי)

אבקת סוכר לאיבוק העוגה

חמאה לשימון התבנית.

איך

הכי פשוט בעולם.ֿ

מחממים את התנור ל- 170 מעלות.

משמנים תבנית עגולה בחמאה, גם את הדפנות. כדאי ורצו לגזור תחתית מנייר אפייה, זה מקל על חילוצה מהתבנית.

בקערת מיקסר (או ידנית) מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר, מעבירים לקערה אחרת.

מוסיפים לקערה (לא שוטפים) חמאה ומחצית הסוכר השנייה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית (3-4 דקות)

מוסיפים את החלמונים, אחד אחד וטורפים היטב, מוסיפים את קליפת הלימון, מוסיפים את הגבינה ובוחשים כדקה.

מוסיפים את הקורנפלור והקמח ובוחשים היטב ב3-4 סיבובי מקצף המקסר.

מאחדים בעדינות את התערובות, קודם מעבירים 1/3 מהקצף לתערובת הדחוסה מערבבים בעדינות ואחר כך מוסיפים את היתר , תוך שמקפלים בתנועות סיבוביות את הקצף אל תוך התערובת הדחוסה.

אופים כשעה בחום 170 מעלות.

מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומאפשרים לעוגה להצטנן כשעה , עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות לפחות.

שימו לב, שהעוגה ״צונחת״ מעט.

מאבקים באבקת סוכר ומגישים, רצוי עם רוטב תותים

רוטב תותים 

2 כוסות תותים מנוקים ושטופים

1/4 כוס סוכר

1 כפית לימון

5 כפות מים.

מרסקים את הכל בבלנדר, מצננים ומגישים עם העוגה בקישוט עלה נענע.

חג שמח.

IMG_6324_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_5561_600x800

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר