הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 161

עוקבים: 209

החל מספטמבר 2012

IMG_6147_800x533 (1)

רק תותים, סוכר ולימון. ללא חומרים משמרים ותוספים אחרים.

IMG_6134_800x533

אמא שלי הכינה הכל בבית. הכל.

ריבות, זיתים, חמוצים, חלות, נקניקיות, מיונז, ה-כל.

כשכולכם גדלתם על שוקולד ״השחר״ אני גדלתי על ממרח אמא, שהכינה לנו , בעצמה. בבית.

ואמא קנתה בסוף כל עונה את הפירות והירקות ,שאוטוטו ייעלמו והכינה מהם ריבות , ממרחים וכבושים, שיישאר לה עד לעונה הבאה.

והיתה כמובן גם ריבת התותים, שפעם עונתה היתה קצרה מאוד ועם הזמן היא מתארכת והיום מתחילה באוקטובר ומסתיימת ביוני.

פלאי הטכנולוגיה.

בכלל היום אפשר כבר למצוא בחורף גם ענבים ותאנים שהם פירות קיץ קלאסיים. מטיסים אותם מסוף העולם שמאלה.

מעוותים לנו את הטבע, לאט לאט. אוף.

לא אוכלת ענבים ותאנים בחורף . רוצה להתגעגע – לקיץ.

אז שימו לב ,שעונת התותים אוטוטו נגמרת ושמעכשיו מחירם  מתחיל להאמיר , דווקא בגלל הסיבה הזו.

אגב, סתם שתדעו, תותים ועגבניות לא מחזיקים במקרר,רק מחוצה לו.

מה עושים? קונים באותו יום או מקסימוםיום קודם ומשאירים בחוץ

ואם העגבניות ממש מאדימות ומתרככות , מרסקים אותן ומבשלים לרסק.

אלה שלי, שנמצאת כרגע מעבר לים , משוגעת על הריבה הזו ואני משוגעת עליה.

IMG_6025_800x533

מה 

1 ק״ג תותים יפים, מוצקים וטריים

1/2 ק״ג סוכר

מיץ מלימון אחד גדול

איך

שוטפים את התותים היטב במים, ומסננים. קוטמים את הגבעול והכותרת הירוקים וותתכים את התות לשניים או שלושה אם נורא גדול.

מניחים בסיר כבד יחסית ומפזרים עליהם את הסוכר.

זהו.

מכסים במכסה הסיר ומשאירים לעמוד כל הלילה.

בבוקר מוצאים בריכת תותים.

התותים הגירו המון נוזלים ועכשיו הם מוכנים לבישול .

מחממים  את התותים וברגע שמגיע לרתיחה מנמיכים ללהבה הנמוכה והקטנה ביותר בכיריים שלכם. אין צורך לכסות.

עד השלב הזה לא הולכים לשום מקום כי הריבה עלולה לגלוש וזה אוי ואבוי לכיריים שלכם. 

כך מבשלים על להבה נמוכה כשעה ומידי פעם מערבבים.

בשלב הראשון התותים יעלו קצף וורדרד, יש הנוהגים להסיר את הקצף בכף, אני לא עושה את זה , לא מפריע לי והוא גם נעלם לקראת הסוף.

לשיקולכם.

10 דקות לפני הסוף מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל.

אפשר להוסיף גם מקל ווניל (אותו מוסיפים באמצע הבישול).

מתי הריבה מוכנה?

אחרי שתכינו כמה פעמים ריבה תדעו כבר לבד.

בינתיים יש מבחן אחד פשוט:

לקראת 3/4 הדרך , מוציאים כף מהריבה ושמים בתוך צלחת שטוחה . מעבירים אצבע במרכז הריבה על מנת ליצור ״שביל״ .

אם הריבה נשארת יציבה משני הקצוות והשביל נשאר ״נקי״ - הריבה מוכנה.

אם הריבה זולגת ומתאחדת שוב, סימן שיש בה עדיין נוזלים מיותרים ,ממשיכים בבישול האיטי עוד כמה דקות.

מצננים את הריבה, מעבירים לצנצנת , עדיף זכוכית ומאפסנים במקרר.

הריבה הזו יכולה להשאר שנה ויותר במקרר ,למרות שאין בה שום חומר משמר.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_6147_800x533 (1)

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה