הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 149

עוקבים: 205

החל מספטמבר 2012

unnamed 2_800x800

אז מה שלומכם?

אחרי ששבעה ימים לא אכלתם בצק ?

קחו ממני בצק לשבעה ימים אני מתה. גם ליום – אני מתה.

באמת. לא מבינה איך אפשר לחיות בלי פחממות.

אז לכבוד הפחממות הריקות (שאני כל כך אוהבת) קבלו בצק אחד, נעים ,רך ומופלא ושלושה מאפים.

לבצק 1 ק״ג קמח לבן מנופה (או 1 ק״ג קמח שמרים). 50 גרם שמרים טריים מפוררים 3 כפות סוכר 1 כף שטוחה של מלח 3 כפות שמן זית 2 ביצים גדולות . בערך 2 כוסות מים מהברז.

לקערת המיקסר יש להוסיף את הקמח ולפורר מעל את השמרים, להתחיל לערבל. להוסיף סוכר, ביצים ושמן ולהתחיל להוסיף מים לאט לאט עד שהקמח נאסף מהדפנות והופך לעיסה שמתערבלת לה בתוך הקערה . יש ללוש כ- 10 דקות בערך.

מקבלים בצק עגול, חלק שנפרד מהדפנות אבל אם צובטים באצבע הוא נדבק לאצבעות (מבלי להישאר עליהן. כשתגיעו לשלב הניסוי תבינו על מה אני מדברת). מתפיחים שעה או עד שתופח לפחות פי שתיים. מהבצק הזה נכין 3 מאפים מגניבים. כל מאפה 1/3 מהבצק. IMG_5979_800x533 קובנה ממרח עגביות מיובשות לממרח 4-5 כפות עגבניות מיובשות, 2-3 שיני שום קלופים, 1-2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל, 2 כפות אגוזי לוז טחונים, או שקדים, צנוברים אם אין – אפשר גם פירורי לחם.

לרסק הכל במג׳ימיקס אם אין, לקצוץ דק דק לממרח. לכדרר מהבצק (1/3 מסך הכל) כ-9-10 כדורים. לכסות ולתת להם לנוח 1/4 שעה. לשמן סיר קובנה בינוני. לפתוח כל עיגול עם שמן זית : טובלים את הכדור בקערה עם שמן זית ועל המשטח מותחים את הבצק עם כריות כף היד לפיתה דקיקה. למרוח על קצה הבצק ולארכו ממרח עגבניות, לגלגל לנחש ארוך ואת הנחש לשבלול ,

להניח בתחתית הסיר. כך עד שמסיימים את כל השבלולים. לכסות במכסה הסיר אבל קודם לשמן את הפנים שלו. להתפיח שוב כחצי שעה או עד שכפול ולאפות בתנור 170 מעלות כשעה. IMG_5958_800x533

גבעת לחמונים ממולאים בפסטו  לפסטו : צרור כוסברה שטוף ויבש, 3 כפות שקדים, 2-3 שיני שום, מעט מלח ופלפל, 3 כפות שמן זית. – את הכל לטחון במג׳ימיקס בטחינה גסה.

על משטח מקומח לרדד את הבצק (1/3 מסך הכל) , עד שמקבלים עלה גדול ודק יחסית. חשוב לקמח מספיק שהעלה לא יידבק למשטח. למרוח את הפסטו על כל עלה הבצק , לחתוך לרוחב את עלה הבצק  לשני חלקים .

מגלגלים ומהדקים עד שמקבלים שני ״נחשים״ ארוכים וממולאים. מכינים תבנית עגולה (עם שוליים)  עם נייר אפייה. unnamed בסכין חדה תותכים טבעות ברוחב של כ-7 ס״מ ומסדרים בתוך תבנית עגולה באופן של פירמידה (ראו צילום).

מושחים בביצה טרופה עם מעט קמח ומתפיחים עד שמכפיל את גודלו. אופים בחום של 170 כ- 30 דקות. IMG_6003_800x533 לחמניות בשר, בהרט ושקדים למילוי הבשר : 1 בצל גדול חתוך לקוביות, לטגן ב-2 כפות שמן זית עד שמזהיב. להוסיף 200 גרם בשר טחון ולפורר עד שמזהיב אף הוא, להוסיף 3 כפות שקדים ולהמשיך לטגן. להוסיף מלח, פלפל וכפית בהרט.

לחלק את הבצק לכ- 14 כדורים קטנים ולהתפיח במשך כרבע שעה מכוסים במגבת. לרדד כל כדור על משטח מקומח , לקחת כף גדושה או יותר ולמלא את הבצק, לאחד את כל הקצוות ולצבוט אותם באופן שיוצרים כדור. צובטים היטב.

משטחים מעט ביד ומניחים על משטח אפייה כשהפתח כלפי מטה. מברישים עם ביצה ומעט מלח, בוזקים מעל סומסום שחור , לבן או קצח או כל מה שאוהבים. מתפיחים עד שמכפיל את גודלו ואופים ב-170 מעלות כחצי שעה. unnamed (1) כמובן שאפשר לשחק עם המליות, להחליף ביניהם או להשתמש באחרות כגון תרד וגבינה או אחרות. 

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

unnamed_800x600

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה