הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 150

עוקבים: 205

החל מספטמבר 2012

בריאני, מנה הודית של אורז מלא בריחות וטעמים, שניתן לאכול בגרסה צמחונית בשרית, או כמו במתכון הזה – עם סלמון

26/03/2017

בריאני סלמון, שילוב משכר של ריחות וטעמים (צילום: פאני רוטשטיין)

הודו, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות

תת- היבשת הטעימה

בעיניי, הודו היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

תת יבשת ענקית שבתוכה מיליארד הודים, שעושה רושם שכל מה שהם עושים כל היום זה לאכול, לרקוד ולשיר, תוך שהם מסתתרים מאחורי עצים ומציצים זה על זו, בגרסת ה-קוקו- לילדים. (סתאם, צוחקת).

ובתת היבשת הזו, באופן הגיוני, נחלקים להם האזורים למטבחים מגוונים, צבעים וצורות שמכתיבה להם הגיאוגרפיה, הטופוגרפיה ומזג האוויר.

אוכל הודי הוא אקזוטי ועשיר טעמים וצבעוני מאוד.

נדמה לי שעל זה אין ויכוח.

נכון, גם לי לפעמים נדמה שיש עומס של תבלינים בכל תבשיל, וגם אני לא יכולה לאכול אוכל הודי על בסיס יומי, החיך שלי פשוט לא הורגל לזה, אבל כשאני כן אוכלת אוכל הודי, אני יוצאת למסע חושים מטורף, בגילוי אחר תבלינים, צבעים וריחות שחלקם חדשים אפילו לי.

פה הכל שופע יותר, צבעוני יותר ארומטי יותר  - גדול מהחיים.

לא הייתי בהודו, אבל בכל פעם שאני מגיעה ללונדון אני אצה-רצה לאיסט אנד , שם יש שפע מטורף של מסעדות הודיות ובנגלדשיות עם אוכל מופלא וגיוון אינסופי.

אחד התבשילים הבולטים והאהובים עליי במטבח הזה הוא בריאני, שילוב של אורז מבושל בטכניקה מיוחדת (כמו של פרסים), ערבוב של טעמים, ריחות ותבלינים.

אפשר לבשל בריאני צמחוני, אפשר עם עוף, בשר, טלה ואני אכלתי כזה עם סלמון ואותו הצלחתי לשחזר עבורכם.

צלחת עשירה בצבעים, טעמים וריחות (צילום: פאני רוטשטיין)

לא בהודו (סמיילי עצוב כי אני מאוד רוצה לנסוע להודו), בפריז, שם נוטים הצרפתים להתאים כל מטבח אותנטי לטעמים הצרפתיים שלהם. הכל עובר “צרפתיזציה”, גם האוכל הסיני בעיר נמכר כשהוא מוקפץ בחמאה וקרם פרש… מה נסגר איתם?!

וידוי קטן: באוטונומיה גמורה פישטתי את המתכון לנוחיותכם ואפילו הגנבתי ממרח קארי תאילנדי שמשתלב היטב בתבשיל, אבל גם יש אלטרנטיבה.

המתכון מיועד לשני אנשים, אתם מוזמנים להכפיל כאוות נפשכם.

בריאני סלמון

מה

כוס אורז בסמטי (עדיף מההימאליה)

גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות או מרוסק גס

בצל בינוני קצוץ לקוביות

½ כוס אפונה קפואה

2-3 טבליות שום דורות

1 טבלית ג’ינג’ר דורות

½ צרור של כוסברה

1 לימון

כפית תערובת של אבקת קארי

½ כפית של בהרט שיש בו קינמון

½ כפית פפריקה אדומה

מלח, פלפל שחור

צ׳ילי גרוס (אופציונלי)

4 כפות שמן קנולה

250 גרם פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות של כ- 3 ס”מ

1 כף ממרח קארי אדום תאילנדי או חצי מכל התבלינים למעלה

איך

לסיר מוסיפים שמן ובצל ומתחילים להזהיב.

לא משחימים, מוסיפים שום וג’ינג’ר וכמעט מיד את כל התבלינים.

מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 2-3 דקות.

בינתיים בסיר עם הרבה מים ומלח (כמו פסטה) מכניסים את האורז, לאחר ששטפנו אותו היטב כמה פעמים.

מבשלים את האורז בדיוק 8 דקות, לא יותר!!

מסננים ושוטפים קלות.

בקערה נפרדת מערבבים את קוביות הסלמון עם הקארי וכפית שמן קנולה.

מורידים מהאש את הבצל והגזר, מערבבים לתוכו בעדינות גמורה את האורז.

שתי אופציות לבישול , תנור ובישול על כיריים:

בריאני סלמון לוהט על השולחן  - מנה שאי אפשר לעמוד בפניה (צילום: פאני רוטשטיין)

בתנור

לוקחים קערה נוחה בעלת שוליים גבוהים יחסית (אפשרי לרפד בנייר אפייה לא הכרחי).

מפזרים מחצית מהאורז והגזר ומעליו מפזרים את קוביות הסלמון המתובלות.

מכסים ביתרת האורז, מתיזים בעדינות כ-1/3 כוס מים סביב האורז, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש 120 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

בשיטה הזו אפשרי להכין את הבריאני יום קודם ולאפות למחרת.

בסיר

נוהגים בדיוק אותו הדבר כמו ההנחיות למעלה, עדיף לסיר עם תחתית טפלון ומעבירים לבישול של כ- 20 דקות על להבה נמוכה מאוד. עדיף לכסות במגבת את הסיר ומעליו את המכסה.

בשני המקרים מפזרים מעל כוסברה קצוצה וסוחטים לימון. לא מדובר רק בקישוט אלא ממש בהשלמה של הטעמים המופלאים.

תיהנו.

ואל תשכחו את הכוסברה להשלמת הטעמים (צילום: פאני רוטשטיין) 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה