הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 154

עוקבים: 206

החל מספטמבר 2012

גרסא ישראלית למאכל הספרדי הנפלא הזה שכולו שילוב טעמים מעודן מעבע על מחבת, נהדר לאמצע השבוע, לשבת, לחגיגה ובכלל לאירוח

12/03/2017

 

 פאייה – לא צריך לעמוד בפניה, שבו ותאכלו (צילום: פאני רוטשטיין)

העוף השמיני

ושוב חלף עוד שבוע ושוב דרישה ל- 500 מילה.

אז ככה נראים חייו של עיתונאי או בעל טור?

בחיי, לא פשוט.

תנו לי להאכיל 50 איש כל שבוע הרבה יותר קל (נראה לי, לא סגורה על עצמי). אבל איפה היינו? אהה – עופות.

ידעתם שהישראלים מתים מתים מתים על עופות?

ישראלים אוכלים עוף אולי יותר מכל אומה אחרת בעולם והעוף הוא כוכב ברוב ארוחות הבית המשפחתיות, בימי חול ,שבתות וחגים.

ואת העובדה שבדרום אמריקה, למשל בארגנטינה, עופות נחשבים למאכל יוקרה לעומת סטייק עסיסי ומדמם, ידעתם?

ארץ העופות – ארגנטינה

סיפור נחמד ששמעתי מחבריי, בתקופה שעבדתי בחברת הייטק גדולה.

התארגנה נסיעת עסקים לארגנטינה, צוות של 3 אנשים, אנשי שדה ומהנדס, שהתנחמו בעובדה שאם טסים לארגנטינה בטוריסט קלאס, לפחות מגיעים לארץ שיש בה בשר.

המון המון בשר ומהמשובח שבעולם כולו.

הפנטזיות על הסטייקים המדממים והאסדו הענקיים שנצלים שעות ארוכות, על גחלים עצלות, התחיל עוד בדיוני אוכל במסדרונות החברה ומילא את עיני כולנו בקנאה.

סטייקים. בשר מדמם. אסדו. לחשו כולם מאחורי גבם של הנוסעים.

הגיעו החברים לארגנטינה, עבדו קשה כל היום, מתחו כבלים, הניחו ציוד, כיילו מעבדות ניידות וחיכו בקוצר רוח לארוחת הערב עם המארחים הארגנטינאים. כך נהוג בעולם ההייטק, המקומיים מארחים את הזרים במסעדות הטובות ביותר. חזרו למלון, התרחצו, התלבשו, התבשמו ויצאו לקרוע את העיר.

המארחים ,שהעריכו את העבודה המצוינת שנתנו הישראלים והוקירו להם תוד, במחווה של כבוד וכנהוג, לקחו אותם למסעדת יוקרה שהגישה בעיקר: עוף!!!!

בשביל זה הגענו עד לארגנטינה, לאכול עוף??

אם כבר אנחנו פה, ואם כבר מדברים על עוף אז בואו גם נכין אותו.

מה דעתכם על פאייה ספרדית משגעת בטוויסט ישראלי עם פרגיות עוף?

מאכל משגע שמתבשל בסיר אחד (יותר נכון במחבת מיוחדת לפאייה) . אבל לפני הכל, כמה מילים על הפאייה:

כל איזור והפאייה שלו.

את הפאייה מכינים בדרך כלל מפירות ים.

ישנם איזורים בספרד שמכינים אותה גם מעוף ובשר חזר מעושן.

אני החלפתי אותו בקבנוס או בחזה אווז מעושן.

   .

פאייה: ארוחה שלמה על מחבת אחד (צילום: פאני רוטשטיין)

יש האוהבים את הפאייה שלהם עם שום, אחרים בלי, יש האוהבים עם זעפרן, אחרים רק עם פפריקה מעושנת. יש -עם בצל, אחרים חלילה מלהזכיר בצל בפאייה (אנדלוסיה) ושם גם מוסיפים לפאייה פלפלים יבשים אדומים המיוחדים רק לתבשיל זה. אם אתם בוחרים להוסיף פלפלים יבשים אפשר להוסיף את המרוקאים (מתוקים או חריפים). (להשרות במים 10 דקות ולנקות מהעוקץ והגרעינים ולשטוף היטב).

במקור הפאייה לא חריפה, אבל החריף מוסיף לה ואהוב עלינו הישראלים (צילום: פאני רוטשטיין)

יש האוהבים את הפאייה שלהם רטובה על גבול הדייסתית, אחרים רוצים אותה גרגרים, אחד אחד.

פעם אכלתי פאייה שהוסיפו לה גם תירס ואפונה, היה טעים מאוד.

אחרים מוסיפים לה גמבה אדומה קוביות.

בקיצור, אם תכינו את הפאייה שלכם, היא תצטרף לעוד מאות ואולי אלפי סוגים הקיימים בספרד.  

גם האורז לפאייה  משתנה מאזור לאזור, יש אזורים שמעדיפים את האורז הקצר והשמנמן שיש לו טעם של חצי אורז וחצי גריסים , נ פ ל א. בדרום ספרד מעדיפים אורז ארוך ודק בצבע צהבהב וגם הוא  ייחודי לפאייה.

אורז צהוב מיוחד לפאייה מדרום ספרד (צילום: פאני רוטשטיין)

אתם יכולים להשתמש גם באורז פרסי – עליי.

לסיכום – כל הפאיות טעימות.

גם שלכם.

ועוד דבר אחרון:  פאייה לא חריפה. ממש לא. אבל אנחנו הישראלים אוהבים להוסיף חריף לכל המאכלים שלנו, גם פה האופציה פתוחה ואפילו מחמיאה לפאייה לדעתי.

המאכל הזה נהדר לאמצע השבוע, לשבת, לחגיגה ובכלל לאירוח. תארו לכם אתכם מגישים לשולחן את המגש העשיר, הצבעוני והיפה הזה למרכז השולחן, איזה וואו הולך להיות שם …..

יאללה, יוצאים לדרך.

תבשיל ספרדי נהדר ומהיר במחבת אחת (צילום: פאני רוטשטיין) 

תבשיל ספרדי נהדר ומהיר במחבת אחת

1/2 ק”ג פרגיות חתוכות לקוביות 2X2 בערך

2  כוסות אורז לפאייה (או פרסי)

1 כף גדושה פפריקה מעושנת (אם אין חבל – אז פפריקה רגילה)

3 כפות עגבניות מרוסקות או 2 כפות רסק עגבניות.

מלח, פלפל

3-4 כפות שמן זית

3  קבנוסים פרוסים לעיגולים דקים (1/2 ס”מ בערך)

4.5  כוסות מים רותחים (או ציר עוף)

בצל לבן בינוני  פרוס דק

3-4  פלפלים מיובשים מנוקים מגרעינים ועוקץ (לא חובה)

3-4 טבליות שום ״דורות״

1  צ’ילי חתוך לעיגולים או 1/2 כפית צ’ילי כתוש

מעט שערות זעפרן מהולות במעט מים רותחים (אופציונלי אבל מוסיף המון)

 שלל טעמים מבעבעים לארוחה מענגת אחת – פאייה (צילום: פאני רוטשטיין)

  1. להשרות את הפרגיות עם חצי כפית שמן וחצי כף פפריקה מעושנת.
  2. לחמם מחבת גדולה ורחבה ולהוסיף שמן זית, לטגן את הפרגיות ואת הקבנוס.
  3. להוציא, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא שקוף להוסיף את השום.
  4. להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים אם יש צורך להוסיף עוד מעט שמן.
  5. להוסיף את העגבניות ולטגן עוד דקה או שתיים.
  6. להוסיף את הפלפלים היבשים, פפריקה, זעפרן, מלח, פלפל
  7. להחזיר את הבשרים ולהוסיף את המים הרותחים.
  8. להנמיך ולבשל כעשרים דקות מכוסה.

הערה: מי שאוהב את האורז שלו יותר רך ורטוב יכול להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים לקראת הסוף

הערה אם בא לכם: אפשר להוסיף תירס גרגרים או אפונה או שניהם גם יחד. יש להוסיף אותם בשלב הוספת המים הרותחים.

להגיש עם פלחי לימונים ופטרוזיליה קצוצה מעל.

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה