הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

   011

לכל אחד מאיתנו יש את החמין שלו, החמין שגדל עליו בבית אמא, החמין של חמותו, אחותו, דודה שלו. האמינו לי – כולם טעימים. כי מה רע להכניס לתוך סיר את כל הגודיס ל-24 שעות ולהוציא משהו שחום, עסיסי שהריח שלו משגע אותך כבר ב-11 בבוקר.  כמה רע זה יכול להיות?

אני לא באה ללמד אתכם שום דבר חדש לגבי חמין. תמשיכו להכין את החמין שאתם הכי אוהבים. כי בסופו של דבר ,מניסיון – החמין שלי הוא המתכון המנצח. וכך גם החמין שלכם.

אבל……ממליצה בחמימות להוסיף לחמין שלכם עוד מרכיב , מרכיב שייכנס לשקית קוקי ויתבשל בתוך כל הטוב הזה , כל השבת. מבטיחה לכם – לא תוותרו עליו יותר לעולם. תברכו אותי.

 לדבר הזה קוראים: אוסובו.

אוסובו זה אורז בוכרי שמתבשל בסיר חמין בוכרי.

לא אני לא בוכרית, אבל דודתי האהובה, ליליאן, היתה נשואה לבוכרי ובני דודיי האהובים מאוד, הם חצי בוכרים, אז לפני הרבה שנים, כשדודה ואני היינו מחליפות מתכונים, נזכרתי שאכלתי אצלה את האורז המופלא הזה וביקשתי ממנה ללמד אותי איך עושים אותו.

עכשיו אני מלמדת אתכם.

אוסובו 4

מה:

1 מקום בסיר חמין מוכן ומבעבע.

שקית קוקי עם סוגר מתאים

2 כוסות אורז פרסי שטוף

250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות 1X1 ס”מ מכל  נתח לבישול ארוך (צלעות, שריר,צוואר,כתף)

3 גזרים מרוסקים גס או חתוכים לגפרורים .

עגבנייה גדולה אדומה חתוכה לקוביות.

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פפריקה.

1/2 כוס מים רותחים

3-4 כפות שמן זית

* לשונאי הבקר אפשר להוסיף פרגיות , לשונאי הבשר אפשר להוסיף חומוס/שעועית/עדשים (שהושרו מראש לילה שלם).

** טוויסט שלי : אפשר להוסיף 1/2 כוס צימוקים , כפית קינמון ו-2 כפות סוכר חום זה לוקח את התבשיל לכוון קצת אחר , מהמם לגמרי .

בסיר להוסיף את שמן הזית, להוסיף את קוביות הבשר ולטגן על אש גבוהה מאוד עד שמשחימים.

להוסיף את הגזרים ולהמשיך לטגן עוד -3-4 דקות עד שגם הם מתקרמלים – מקבלים גוון שחום .

להוסיף את קוביות העגבניות והתבלינים להמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.

להוריד מהאש ולהוסיף אורז. לערבב היטב, שהאורז יספוג את כל הטעמים אליו. להוסיף בזהירות את המים הרותחים. לערבב.

להכניס את הכל בזהירות לתוך שקית קוקי ולהדק היטב כ-2 ס”מ מעל לאורז.

אוסובו 1

להכניס לסיר החמין ולהרתיח.

לקראת שבת בבוקר להפוך בזהירות את השקית לצידה השני.

בהגשה: להוציא את השקית בזהירות מהסיר, לגזור אותה ולשפוך את תוכנה לקערה.

זה שחום, ריחני, טעים, משגע……

באחריות

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

osovo

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה