הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 154

עוקבים: 206

החל מספטמבר 2012

IMG_5478_800x533

קשה לבחור סלט אחד, אבל סלט לה-ג’ארדן הוא כולו שפע צבעוני ומסחרר של צבעים וטעמים, יפה לעין ולחיך

IMG_5417_800x557

לכל עם יש את הסלט שלו, למרוקאים יש סלטים בשביל כ-ל העמים

במסגרת הפרוייקט הנפלא של ״דורות״ ו״סלונה״ שאני שותפה לו, מוטלת עליי משימה, אחת לשבוע, לכתוב 500 מילים על נושא הבישול של השיעור הבא (או הקודם). בשבוע שעבר זה היה מרקים, השבוע זה סלטים.

IMG_5392_800x555

 לומר לאישה מרוקאית לדבר על סלטים זה בעצם להגיד לה: ״דברי אחותי, דברי, יש לך את כל הזמן שבעולם.״

כי מי אם לא המרוקאים, הביאו את השולחן העמוס לעייפה בעשרות סוגים של סלטים?

ועל מי המציאו את הבדיחה הלא מצחיקה (דווקא כן J) שבמבחן פסיכומטרי מראים למרוקאית שולחן עם שלוש רגליים ושואלים מה חסר פה?

והיא עונה: סלטים.

 חיוך גדול.

IMG_2584_800x586

לב שכולו סלט אחד גדול

נכון, סלטים הם ליבו הפועם של המטבח המבטיח והנפלא הזה של מרוקו.

 ארץ שמשופעת בשמש חמה כל השנה, יושבת על מיצר חשוב,  דרכו יצאו ספינות לכל העולם, להביא איתם תבלינים וגילויים חדשים שהשפיעו על המטבח המגוון הזה.

מטבח שמח שמאחד בתוכו תרבות קולינארית ברברית מדהימה, השפעות מוריות (מוסלמיות), עידון צרפתי וניחוח ספרדי, ויצירתיות שהושפעה לא מעט ממטבחן של מדינות שנמצאות הרחק מעבר לאוקיינוס, מעבר להרים הגבוהים ותכלת השמיים.

 unnamed_800x600

הל, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט.

פרחי וורדים מעודנים ומיובשים.

פפריקה לוהטת בצבעי האודם וכורכום צהבהב מלבב.

הזהב העדין של פרחי הכרכום – הזעפרן.

כולם נכנסים לסירים הרוחשים והמדיפים ריחות נפלאים – של המטבח המרוקאי.

הארץ החמה הזו משופעת גם בשפע מרהיב של ירקות ופירות שעשו את דרכם לתוך התבשילים, הקערות והצלחות של יושבי הארץ.

כל השפע הצבעוני ,החייכני והמסחרר הזה  נכנס גם לצלחת אחת ומיוחדת של אמא שלי .

כל שנה, פעמיים בשנה, בארוחת צהריים של יום שני של סוכות וארוחת צהריים של יום שני של פסח אמא הכינה salad russe.

אין לי מושג למה היא קראה לו כך אולי כי בסלט רוסי יש המון מרכיבים צבעוניים.

אני קראתי לו מילדותי לה ג׳ארדן  – כי הוא הזכיר לי גינות גדולות ומטופחות.

IMG_5423_800x533

זה סלט של אהבה,

של צבע וחום

זה סלט של שמחת חיים

זה סלט של געגוע

לאשה נפלאה ואהובה

שהיא אמא שלי.

סלט לה-ג’ארדן

מה

סלק  אדום מבושל

קולרבי קלוף

תפו״א דזירה מבושל קלוף

גזר מבושל

בצל אדום

מלפפון ירוק

כרובית קצוצה

פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק קצוץ

גמבות בכל הצבעים: אדום, צהוב כתום

בורגול דקיק (ג׳ריש) מושרה במים

עגבנייה אדומה נקייה מגרעינים

2 ביצים קשות מופרדות לחלמונים וחלבונים.

 IMG_5444_800x533

איך?

קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ומניחים בקערות נפרדות.

מתחילים לסדר גינות כיד הדמיון.

IMG_5493_800x533

לרוטב

2 לימונים טריים סחוטים

¼ כפית פלפל לבן

מלח

2 כפות שמן זית

קוביית שום “דורות” (לא הכרחי)

טורפים את כל המרכיבים ודקה לפני שאוכלים ״משקים״ את הגינה היפה ומגישים.

הצעת אירוח אפשרי להוסיף פרחי אמנון ותמר צבעוניים שהם פרחים אכילים.

 IMG_5472_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה