הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

תמונה1_800x599

אורז פרסי עם תהדיג משגע (צילום: פאני רוטשטיין)


השיעור הבא בפשוט לבשל הוא על טהרת הירקות, מה מושלם יותר ממתכון לתבשיל אורז ועוף עם תהדיג, תפוחי אדמה קראנצ’ים?

אפוקליפסה עכשיו: עולם ללא ירקות

דמיינו לכם עולם בלי ירקות: שקשוקה בלי עגבניות, סביח בלי חציל, ממולאים בלי כרוב, גמבה, עלי גפן, עלי מנגולד, קישואים. פלאפל בלי עמבה !!!!

דמיינו לכם עולם בלי ירקות.

התעוררתי, אני מזיעה כולי. זה היה רק חלום רע, הירגעי.

כי ירקות זה החיים שלי. אי אפשר בלי ירקות.

בלי ירקות? מאוד לא כדאי

קחו למשל את החציל. תמיד הוא נראה כמו בודהה כשהוא שוכב על צידו שמנמן ועצלן.

אבל הוא לא יגיד מילה ולא ייאנח גם אם תשרפו אותו, תקצצו אותו, תטגנו אותו או תמעכו אותו עם טחינה. מילה הוא לא יוציא.

גם אם תפרסו אותו לפרוסות, תצלו אותו בגריל, תעמיסו עליו רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום – מילה הוא לא יגיד.

או למשל תפוחי אדמה. איך היו נראים החיים של כולנו, בלי צ׳יפס? איך היה נראה העוף בגריל בלי תפו״א סביבו? בלי פירה עמוס בחמאה ושמנת עשירת טעם? בלי מעקודה? טורטילה אספניול או סתם מח׳מאר?

תארו לכם אורז פרסי בלי התה-דיג השרוף של תפוחי האדמה !!!

מבהיל.

אז לכבוד הירק המדהים הזה, שחיינו אינם חיים בלעדיו הנה מתכון של אורז פרסי

עם תהדיג תפוחי אדמה משגע.

תמונ21_800x599

מה

3 כרעיים חתוכות ל-4 חלקים כל קרע (סה״כ 12 חלקים)

1/2 כוס שעועית לבנה שחורת עין (לוביה קטנה).

½ כוס אפונה קפואה

2 כוסות אורז בסמטי

3 קוביות בצל של ״דורות״

מקל קינמון

5-6 תרמילי הל דפוקים (עם התרמיל).

½ כפית כורכום

3 קוביות שום ״דורות״

מעט צ׳ילי

½ קופסת עגבניות מרוסקות

1 כוס מים רותחים

מלח, פלפל.

2-3 תפוחי אדמה דזירה (אדומים) גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות של 1.5 ס״מ (לאורך)

  • כדאי ואפשר להוסיף עלי וורדים מיובשים, מעט זעפרן, מעט גרגרי כמון ואבקת לימון פרסי אבל גם אפשר לוותר עליהם.

איך

תמונ31_800x599

בישול האורז

שוטפים את האורז מספר פעמים עד שהעמילן נעלם והמים שקופים.

לתוך סיר עם מים רותחים (כמו לפסטה) מוסיפים את האורז  ומלח ומבשלים 8 דקות בדיוק  על השעון. מורידים, מסננים, שוטפים מעט.

מערבבים עם האורז את האפונה ומניחים בצד.

בישול העוף

בסיר מוסיפים  את חלקי העוף ומטגנים עד שמשחימים.

מוסיפים בצל , שום מטגנים עוד דקה ומוסיפים את העגבניות, תבלינים, שעועית ומים רותחים.

מרתיחים, מכסים , מנמיכים ומבשלים כחצי שעה.

אם המים מתאדים אפשר להוסיף מעט בכל פעם.

התבשיל צריך להיות בסופו של דבר ללא נוזלים , רק עוף ורוטב סמיך.

בישול התבשיל

בסיר נון-סטיק יש להוסיף מעט שמן ולהוסיף את פרוסות התפוחי אדמה..

לטגן היטב משני הצדדים עד שמשחימים.

להוריד מהאש.

לפזר בזהירות ובעדינות כמה כפות אורז ואפונה ולהדק על תפוחי האדמה עד שנוצרת שכבה המכסה את פני תחתית הסיר.

מעל שכבה זו יש לפזר את העוף והרוטב ומעל העוף את יתרת האורז.

תמונ41_709x800

לנקב ״חורים״ כמו בצילום .

לטפטף לתוך  ה״חורים״ כרבע כוס מים רותחים.

לכסות עם מגבת מטבח נקייה ומעליה מכסה ולהעביר לבישול על להבה קטנה-קטנה במשך כ-40 דקות.

לכבות את הלהבה. ולתת לתבשיל לנוח כ-10 דקות.

הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומתעלפים.

שכבת תה-דיג של תפוחי אדמה השחומה והפריכה, מכוסה בשכבת אורז פריך שחום ומהמם ומתחתיה קבור האורז והעוף הרכים והריחניים.

טיפ למי שפוחד להפוך את הסיר: אפשר להוציא בזהירות את האורז ואחר כך את התהדיג ולהערימו מעל ערימת האורז-עוף.

תמונ51_600x800

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה