הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 198

החל מספטמבר 2012

IMG_5661_800x533

זה סיפור על סלק אחד קטן והקשר שלו לאיכות הסביבה.

לפני כ-30 קיבלתי ספר מחברה ששינה לנצח את תפיסות העולם האקולוגיות שלי.

הספר נקרא ישמעאל״ והוא נכתב על ידי סופר אמריקאי בשם דניאל קווין.

בעצם, הסיפר נכתב על היכחדות האנדינאנים ותרבותם בנוף האמריקאי אבל תכליתו היא אנחנו והאקולוגיה של העולם.

אנחנו – הצריכה המטורפת שלנו שדורסת את כל הערבים האקולוגיים ומשמידה תרבויות ואדמות כדי להשיג עוד ערכים מודרנים ותעשייתיים .

מאבק תמידי בין המסורת לקדמה.

הספר הזה כל כך השפיע עליי שעוד לפני שלושים שנים הלכתי לסופר עם שקיות בד (שאמא תפרה לבקשתי) וקיבצתי לתוך שקית ניילון אחת את הפטרוזליה, הנענע, הכוסברה והשמיר – הכל כדי לצרוך מינימום  שקיות ניילון.

טוב, אני מודה לפעמים הגעתי לאבסורדים (לא בעיניי) בו ביקשתי בחנות הנעליים שלא יארזו את קופסת הנעלים בשקית ניילון ופשוט יצאתי משם עם הקופסא בידיי (הבנות שלי אומרות שעשיתי להן פדיחות ולא שוכחות לי את זה).

IMG_3283_600x800

אבל איך זה קשור ללחמניות סלק?

לפני שבועיים הכנתי סלט צבעוני שהיה בו גם סלק .  בתוך קערת הבצלים נשאר לי סלק אחד בינוני, מסכן ומיותם.

אתמול, אפיתי לחברה אהובה בגטים מלחם כוסמין ומכיוון שהתנור כבר היה בפעולה, הבטתי על הסלק, הוא הביט בי ומיד הודעתי לו שאחנו הולכים

להכין ממנו לחמניות סלק.

תוך כדי לישה  , נזכרתי בשילוב המהמם של סלק מבושל, גבינת ברי ואגוזי מלך עם טפטוף קל של דבש וטימין.

מעדן, כדאי לכם לנסות פעם.

IMG_3271_800x600

א- וואלה….קבלו את לחמניות הסלק אגוזים טימין המטריפות שלי. (אין חובה להוסיף טימין אבל נסו, מעט, זה מהמם).

ואל תשכחו לאכול אותן עם חתיכת ברי (או לפחות פרוסה של חמאה טובה).

IMG_3224_800x600IMG_3231_600x800

מה

כוס וחצי קמח לבן מנופה

כוס וחצי קמח מלא מנופה

15 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים

סלק אחד בינוני מרוסק דק דק

2 ענפי טימין קצוצים

1 כף שמן זית

1 כף גדושה סוכר

1/2 כפית שטוחה מלח

3-4 ענפי טימין קצוצים

חופן גדול של אגוזי מלך קצוצים

בערך 1/2-3/4 כוס מים פושרים

קמח לקימוח הלחמניות והתבנית

IMG_3237_800x600IMG_3256 2_800x600

איך

קוצצים את האגוזים ואת הטימין.

לקערת מיקסר מכניסים את הקמחים, את השמרים, סוכר ושמן זית ומתחילים לערבל.

מוסיפים את הסלק המרוסק ומתחילים להוסיף מים פושרים.

מערבלים את הבצק בערך כ-10 דקות.

הבצק צריך להיות מאוחד, דביק וחלק.

משמנים את הידיים ומלטפים את כדור הבצק ומחזירים לקערת המערבל. מכסים בניילון נצמד.

מתפיחים עד שמכפיל את גודלו (תלוי כמה חם בבית, בערך חצי שעה עד שעה).

באגרוף קפוץ מכים בבצק עד שהוא נופל ומתפיחים שוב.

(אין חובה להתפיח פעמיים אבל זה מוסיף לאווריריות של הלחמניות).

לאחר ההתפחה השנייה חותכים את הבצק לכ-10 חתיכות , מגלגלים כל חתיכה לעיגול ומייצרים צורת לחמניה מאורכת (כמו בצילום) או עגולה ,לפי העדפה אישית.

מגלגלים כל לחמניה בקמח לבן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מתפיחים , לפחות פי שתיים.

במספריים או סכין חדה חורצים חתכים אלכסוניים על פני הלחמניות.

מדליקים את התנור לחום מקסימלי – 250 מעלות ומחממים אותו לפחות חצי שעה (בינתיים הלחמניות תופחות).

אופים את הלחמניות בחום גבוה כ-10 דקות, מנמיכים ל- 160 ואופים עוד כ-10 דקות.

מוציאים, מצננים על רשת ומתנפלים.

IMG_3265_800x503 (1)

 

 

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 

IMG_5663_800x533

 

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר