הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

פנקייק 1

פנקייקס דלעת עם קוקוס (אפשר בלי)

אני מסתכלת על הדלעת והיא מסתכלת עליי.

חבל,אם אני לא עושה איתה עכשיו משהו, היא תתקלקל. מה עושים איתה?

השעה 11:00 בבוקר , אני בבית , חולה .

חולה חולה  - אבל רעבה.

בא לי פנקייקס, עגול, עבה ,תפוח ,שחום ומעליו נוזל נחל זהוב של מייפל, עם אבקת סוכר וכוס תה ליד.

יאללה,,,,,,,פנקייקס.

מתחילה לערבב את החומרים הקלאסיים  לפנקייקס ומסתכלת שוב על הדלעת, רגע………..

דלעת הולכת נהדר עם סוכר, עם קינמון, עם אגוז מוסקט, עם מייפל, אז אולי היא תלך טוב גם ….עם הפנקייקס?

 הולכת על זה.

יצא פצצה, דומה אבל שונה , ובעיקר – הדלעת נוצלה למטרות טובות

פנקייק 4

לפירה הדלעת :

כוס דלעת קצוצה לקוביות קטנות,

מעט מלח

כף שמן זית

כף סוכר.

30 גרם חמאה.

להוסיף שמן למחבת, להכניס את הדלעת ולטגן על אש בינונית .להוסיף טיפונת מלח וכף סוכר להמשיך לטגן עוד 2-3 דקות. לכסות ולהנמיך את האש (קטן קטן) ולהמתין להתרככות הדלעת בערך כ-10 דקות (תלוי כמה קטן חתכתם את הדלעת) . להוריד מהאש להוסיף כ-30 גרם חמאה.

למעוך את הדלעת במזלג. אפשרי לרסק לפירה חלק ואפשרי לרסק גס יותר ,כמו שעשיתי, מאוד נחמד לראות את הכתום כתום הזה מציץ מהפנקייקס.

לפירה להוסיף :

1 כוס קמח (אפשר גם מלא)

1 כפית אבקת אפייה

1 כף סוכר

1/2 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט

ביצה אחת גדולה

1 כוס חלב קוקוס/או רוויון/או חלב

2-3 כפות פירורי קוקוס ( לא חובה)

להגשה: סירופ מייפל  ואבקת סוכר.

לערבב את כל החומרים הנ”ל (למעט חומרי ההגשה)ולטרוף לתערובת חלקה ללא גושים. להוסיף את פירה הדלעת ולערבב.

לחמם מחבת טפלון ולהוסיף מעט שמן או חמאה לטגן את הפנקייקס כ-2 דקות מכל צד (תלוי בגודלם).

טיגנתי את הפנקייקס בתוך טבעת (רינג) בקוטר של כ-12 ס”מ ,אבל אפשר לטגן בסגנון חופשי פנקייקים קטנים יותר ולהפוך לצד שני. ככל שהפנקייק קטן יותר – כך זמן הטיגון קצר יותר.

בעת הטיגון – אפשר להוסיף פירורי קוקוס על החלק העליון (לפני שהופכים לצד שני– לא חובה) .

להוריד, למזוג סירופ מייפל אמיתי , בשפע , אבקת סוכר ולהתעלף…..

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

 

 פנקייק 3

אפשר להכין מראש ולחמם מכוסה  בנייר כסף בתנור בחום נמוך .

חמודה מה עושים איתה

\

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה