הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_1538_800x600

את הקרוסטטה הזו אתם חייבים להכין.

לשישי, לשבת, למחר, להיום.

לעכשיווווווו.

היא פשוט הורסת וטעימה וקלה להכנה (בפרט אם מחליטים להשתמש בבצק עלים קנוי).

תנו לי להסביר שלוש דקות להסביר לכם כמה טעים וקל להכין אותה ותהנו גם אתם .

כמוני.

יאללה יוצאים לדרך .

למילוי :

4 תפוחי עץ אלכסנדר קלופים וחתוכים לקוביות קטנות של בעךר  1×1 ס״מ.

3 כפות סוכר לבן

1/2 כוס צימוקים כהים

כף מיץ לימון טרי .

לערבב ולהניח בצד ל-20 דקות.

IMG_5040_800x533

לבצק:

בצק עלים קנוי על בסיס חמאה או בצק פריך לפי המתכון הבא :

2 כוסות קמח לבן

1 חלמון ביצה

100 גרם חמאה קרה  חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות סוכר.

2 כפות מים מהברז (רק אם נחוץ)

במגי׳מיקס (או בקערה אם רוצים להכין בצק ידנית) להוסיף את הקמח, סוכר וקוביות החמאה הקרה. לערבב היטב לקבלת פירורים.

להוסיף חלמון ביצה , לערבב שוב לאחד את הבצק בעדינות  ביחד.

אם הבצק יבש להוסיף מים.

IMG_5046_800x533

IMG_5048_800x533

אין לעבד את הבצק יתר על המידה !

IMG_5053_800x533

לקמח נייר אפייה ועליו לרדד את הבצק לעיגול גדול ודק . אין חובה שהעיגול יהיה מדוייק. אחרי הכל מדובר בקרוסטטה שהוא מאפה כפרי ופשוט.

מעל הבצק: 

3 כפות ריבת משמש  - למרוח היטב עד 1-2 ס״מ מהשוליים.

3 כפות פירורי לחם – לפזר מעל הריבה.

לסנן את תפוחי העץ מנוזליהם, לערום בערימה גדולה במרכז הבצק להשאיר מסביב בערך 3-4 ס״מ בצק חופשי ממילוי.

בעזרת נייר האפייה לקפל את הבצק ולסגור מסביב (כמו בצילום).

לאפות בחום של 170 מעלות 50 דקות בערך.

לפדר עם אבקת אפייה ולהתעלף.

הערה: מי שמעדיף להשתמש בבצק עלים חובה חובה חובה לדקור את הבצק היטב שלא יתנפח בעת האפייה.

 IMG_5055_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרייי והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

16177898_10202704441088263_1120277762369108537_o

 

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה