הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 169

עוקבים: 219

החל מספטמבר 2012

 unnamed

את המרק הזה אתם לא מכירים.

באחריות.

אתם מכירים מרקים כתומים אחרים אבל לא את זה.

וזה….. חכו חכו….

המרק הזה נולד  איפהשהו והתגלגל עם השנים עד שהתגבש לצורתו העכשווית.

כל פעם הוספתי והפחתתי ושיניתי עד שהגעתי – למה שנראה בעיניי – למרק הכתום האולטימטיבי.

לא בנאלי (סליחה סליחה …) לא שחוק ולא משעמם.

מרק נפלא בטעמים אסייתיים עזים ומסחררים.

unnamed (4)

יאללה , בואו נצא לדרך.

unnamed

מה

1 ק״ג דלעת כתומה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

4-5 בצלי שאלטוס קלופים או בצל לבן גדול קלוף חתוך לקוביות גדולות

3 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר

3-4 שיני שום קלופות קצוצות

1/2 צ׳ילי אדום

2 כפות סוכר חום

1 כף גדושה של אבקת קארי (אני מכינה בבית מכוסברה יבשה, כמון וכורכום טחונים דקדק)

1 קופסת קרם קוקוס (קרם לא חלב)

1 כוס עדשים כתומות שטופות

מלח, פלפל

2 כפות שמן זית

1 ליטר מים רותחים

להשלמת המנה

עלי כוסברה טריים שלמים (ללא גבעול)

בוטנים מלוחים קצוצים או גרעיני דלעת קלויים

מעט קרם קוקוס

unnamed (1)

איך

הכי פשוט בעולם.

לסיר רחב ונוח להכניס את הדלעת והבצל ולהוסיף את שמן הזית.

לטגן על להבה נמוכה כ-5 דקות.

לא להזהיב את הירקות אלא רק לרכך אותם מעט.

להוסיף ג׳ינג׳ר שום ועדשים.

להוסיף מים רותחים.

להרתיח, לכסות , להנמיך ולבשל כחצי שעה.

אחרי חצי שעה להוסיף את התבלינים ולהוריד מהאש.

לטחון בבלנדר (בזהירות) או במוט טחינה עד קבלת מרק סמיך וחלק.

להחזיר את המרק לסיר, להוסיף קרם קוקוס ולהרתיח שוב.

להשאיר 3-4 כפות מקרם הקוקוס לקישוט.

לטעום , לתקן תיבול ולהגיש מקושט עם כוסברה, בוטנים מלוחים (או גרעיני דלעת) וכמה טיפות של קרם קוקוס.

unnamed (3)

קוראת אתכם, אז תשאירו הודעה/הערה/הארה מה שבאלכם.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

unnamed (2)

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה