הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_0193_800x533

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. עם לחם – לא אורז.

אבל סתם לחם נראה לי לא מתאים.

לתבשיל מפואר ועשיר כמו צ׳ילי קון קרנה צריך להגיש לחם טוב, אמיתי, מיוחד.

וכך נולדה החלה הזו.

חלה מקמח ערמונים, בטטות צלויות וטימין.

IMG_4821_800x533

מה

2.5 כוסות קמח לבן

1/2 כוס קמח ערמונים (אם אין קמח מלא)

1 ביצה קטנה

2 כפות שמן זית

50 גרם שמרים טריים או כף גדושה שמרים יבשים

1/2 כוס מחית ערמונים מתקתקה (אם אין אפשר להגדיל את כמות הבטטה הצלויה ולהוסיף 2 כפות סילאן)

1 כוס בטטה צלויה (או מבושלת) קלופה ומרוסקת.

6 ענפי טימין טריים קצוצים דק

1/2 כפית מלח.

2-3 כפות מים (בהתאם לצורך).

IMG_0182_800x600IMG_4802 (1)_800x533

איך

לתוך קערת מיקסר גדולה יש לנפות את כל סוגי הקמחים. להוסיף את השמרים ולערבב.

להוסיף את מחית הערמונים ואת מחית הבטטות  והשמן ולהתחיל ללוש. להוסיף את הביצה ולהגביר את קצב הלישה . ברגע שהבצק מתאחד להוסיף את המלח ואת הטימין ולהמשיך וללוש עוד כ-10 דקות.

אם הבצק יבש להוסיף את המים, כף אחר כף.

הבצק צריך להיות מעט דביק אבל לא דביק מידי.

לשמן את כפות הידיים ולאסוף את הבצק מתוך הקערה לכדור . עכשיו הכדור עטוף בשמן שעטף את ידיכם . להניח את הכדור בזהירות שוב בתוך הקערה. לכסות ולאפשר לו תפיחה של שעה או עד שהוא הכפיל את גודלו .

ללוש אותו שוב, בתוך הקערה עד שכל האוויר יוצא ממנו והוא הופך לכדור מחדש.

לכסות ולהתפיח שוב עוד כחצי שעה.

לחלק את הכדור לשלושה חלקים  ועל משטח חלק לגלגל כל שליש ל״נחש״ ארוך ובקוטר של כ- 2-3 ס״מ.

לקלוע צמה (תמיד להתחיל מהאמצע ) ולהעביר בזהירות את הצמה לתבנית אפיה עם נייר אפייה שקומח מראש.

לכסות במגבת נקייה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו.

בעדינות להבריש ביצה טרופה עם מעט מים ולפזר מעל גרגרי מלח שחור, וורוד או גס רגיל.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.

החלה נהדרת גם ביום למחרת ואפילו ביום השלישי.

* מי שפוחד להתעסק עם שמרים יכול להשתמש בקמח שמרים .

למריחה

ביצה טרופה

גרגרי מלח שחור (או מלח לבן גס).

 

צ׳ילי קון קרנה עם שעועית אדומה ובשר טחון, פלפל צ׳יפוטלה חריף ומעושן ולאקסטרה טעם ועישון אני מוסיפה קבנוס קצוץ ושחום.

צ׳ילי קון קרנה עם שעועית אדומה ובשר טחון, פלפל צ׳יפוטלה חריף ומעושן ולאקסטרה טעם ועישון אני מוסיפה קבנוס קצוץ ושחום.

למתכון הצ׳ילי קון קרנה לחצי/לחץ על הלינק

http://saloona.co.il/fannyrothstein/?p=2041

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_4846_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה