הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

IMG_4968_800x533

כמה קטן המפרום שלי ? ככה קטן.

IMG_4935_800x533

וגם ככה

IMG_4927_800x533 (1)

וגם ככה :-)

IMG_4923_800x533

מאוד פשוט.

לקחתי שקית של תפו״א קטנים (מסוג דזירה האדומים) קירצפתי אותם היטב ופרסתי כל אחד מהם לשלושה עיגולים.

כל עיקול פתחתי בעדינות לסנדוויץ דקיק ועדין ומילאתי את הלוע הקטנטן שלו בתערובת ארומטית של בשר מתובל ממש בצורת ״פה גדול״.

זה יוצא מקסים וטעים, ועדין מאוד.

יאללה בואו איתי.

לתערובת הבשר

שקית תפו״א דזירה אדומים קטנים מקורצפים ומוכנים לפי הפירוט למעלה

חצי ק״ג בשר בקר טרי

חצי חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה

מלח, פלפל שחור טרי

1/2 כפית קינמוון (אפשר יותר לפי הטעם)

בצל אחד בינוני מגורר.

איך

ללוש היטב את תערובת הבשר ולהתחיל ״להאכיל״ את הפיות הקטנים של תפו״א, באופן שה״פה״ פעור מאוד  (ראו בתמונה)

כך מבטיחים שתפו״א יקבלו מנה יפה של בשר  מתובל (שזה בעיניי אחד הסודות למפרום מוצלח : תפו״א דקיקים והרבה בשר).

IMG_4939_800x533

לטיגון 

קערה נוחה עם 4 כפות גדושות של קמח לבן

2 ביצים טרופות + 3 כפות מים+1כפית רסק עגבניות

עלי סלרי ירוקים ורעננים לריפוד תחתית הסיר.

טובלים את המפרום בקמח ואח״כ בביצה, מטגנים משני הצדדים לצבע זהוב-חום עמוק.

פטנט שלימדה אותי חברתי זיווה

מרפדים תחתית של סיר רחב בעלי סלרי ירוקים ורעננים, מקנה ריפוד נוח למפרום שלא יידבק ותורם טעם נפלא לרוטב.

מסדרים את המפרום בצפיפות ובעדינות.

IMG_4951_800x533

לרוטב

ליטר מים רותחים

4 כפות גדושות של רסק עגבניות (אני משתמשת בmotti האיטלקי)

מלח, פלפל

1/2 כפית קינמון גדושה (אפשר יותר לפי הטעם)

מעט גרגרי צילי.

מערבבים בעדינות את רסק העגבניות תחילה בחצי כוס מים רותחים ואח״כ מוסיפים את היתרה, מתבלים ושופכים בעדינות על המפרום.

כדאי וצריך להציף את המפרום ברוטב העגבניות עד גובה המפרום.

מרתיחים ומנמיכים, מכסים ומבשלים כשעה וחצי.

זה טעים ורך, ועסיסי.

* כדאי לאחר הבישול להשחים אותם מתחת לגריל או לבשל אותם בתבנית מכוסה בנייר כסף בתנור במשך כשעתיים.

הכל רך, טעים ועסיסי.IMG_4973_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה