הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_4611_1280x853

הניחוח של הקציצות האלה הוא הניחוח של ערב ראש השנה.

כל חיי כשאריח את ניחוח הקציצות האלה  אתחבר מייד לילדותי ולראש השנה אצל אמא.

מטבח קטן יחסית, סירים ועוד סירים, קטנים ,גדולים, רחבים, צרים, גבוהים, עם דגים, עם ירקות שונים, עם מרק , עם קציצות, עם טלה בבצל , חלקם מונחים על השיש, חלקם על השולחן הלבן הקטן,  על שולחן האוכל וחלקם על הרצפה. אין מקום לאינסוף הסירים של ערב ראש השנה.

סחרחורת של ניחוחות וטעמים עליהם גדלתי כל ילדותי.

IMG_4524_1280x853

וקציצות הבקר הללו ממולאות בבצל. עדינות עדינות, ריחן משגע ,מרחף בכל המטבח, תערובת מופלאה של לקאמה (תערובת תבלינים לקציצות בשפה המרוקאית) שבסיסה הוא ראס אל חנות.

את ראס אל חנות שלי אני מכינה לבד , לפי ההנחיות המדוייקות של אמא , אתם יכולים להשתמש בבהרט שיש בו מעט ציפורן, קינמון, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.

לתערובת שלי אני מוסיפה גם משיה שזו הקליפה של אגוז המוסקט, הניחוח שלה עדין יותר וגם פרחי וורדים מיובשים .

נסו להכין את הקציצות ותודו לי.

IMG_4528_1280x853IMG_4527_1280x853IMG_4540_1280x853

הן כל כך חגיגיות ונפלאות שתוכלנה לעמוד בכבוד בכל שולחן של ארוחת חג .

והנה כיפורים בפתח והן תהיינה נפלאות גם בסעודה המפסקת או בסעודה שלאחר פתיחת הצום.

יאללה, חדל פטפטת , בואו נצא לדרך.

IMG_4536_1280x853 (1)

מה

לקציצות

½ ק״ג בשר בקר טחון טרי

1 תפו״א בינוני קלוף ומרוסק דק

1 בצל בינוני קלוף ומרוסק דק

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות מים

2 כפות שמן

1 כפית תערובת ראס אל חנות או בהרט

1 ביצה

מלח, פלפל לבן.

1-2 כפות פירורי לחם (אופציונאלי)

למילוי הקציצה בצל אדום או לבן קלוף ופרוס לפלחים

לציפוי הקציצה וטיגונה

קמח לטיגון + קערה עם ביצה טרופה עם 2 כפות מים

שמן לא עמוק לטיגון הקציצות.

לרוטב

בצל אחד פרוס דק לרוטב

כורכום, מלח, פלפל.

1-2 כוסות מים רותחים.

פטרוזיליה לקישוט

IMG_4551_1280x853

איך

בקערה נוחה ורחבה ללוש היטב את הבשר, הפטרוזיליה, תפו״א, בצל, ביצה , ראס אל חנות, מלח ופלפל לבן. להוסיף 2 כפות שמן ו-2 כפות מים.

אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף מעט פירורי לחם.

ליצור בערך 12 קציצות אובליות ולמלא אותן בבצל שהכנו.

(אני אוהבת לשטח את הקציצה על כף היד ולהוסיף את הבצל, אחר כך לסגור את הקציצה היטב ).

לגלגל את הקציצה בקמח ואחר כך בביצה.

לטגן במחבת רחבה ונוחה עם 3-4 כפות שמן  , על להבה בינונית , את הקציצות עד שהן ״סגורות״ ושחומות.

להוציא.

אפשרי להמשיך ולבשל את הקציצות במחבת הטיגון אם השמן עדיין שמיש (מרוקנים את השמן מהמחבת ומחזירים על הכיריים).

אפשרי להעביר לטאג׳ין או לסיר רחב ונמוך שוליים.

כך או כך, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמזהיב.

מחזירים את הקציצות ומניחים בעדינות על הבצל המטוגן.

בקערה נפרדת מערבבים מים רותחים, מלח, פלפל לבן וכורכום ושופכים בעדינות על הקציצות.

מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-35 דקות.

מרימים את המכסה ובודקים שהנוזלים התאדו (אך התבשיל אינו יבש) והקציצות רכות .

מוסיפים את הפטרוזיליה, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.

אם נשארים נוזלים רבים בתבשיל מרימים את המכסה ומאדים אותם על בעבוע עדין עוד כמה דקות.

המטרה היא להישאר עם רוטב מצומצם וטעים.

IMG_4590_1280x853

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_4577_1280x853 (1)

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה