הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

IMG_4485_1600x1066

על שולחן החג בערב ראש השנה, בנוסף לרימון, התמר והתפוח בדבש, מוסיפים – אצלינו המרוקאים – צלחת גדולה של 7 מיני ירקות.

כל ירק מתבשל בנפרד בטעמים ובתיבול מיוחד משלו וביחד הם מוגשים לברכות שולחן ראש השנה.

אם תשאל כל אחד מבני המשפחה שלנו על המאכל האהוב ביותר בערב ראש השנה זה לא יהיה הטלה בבצל וצימוקים, לא הדג בזעפרן וגם לא התפוח בדבש – הירקות.

כולם משוגעים על הירקות וטורפים בגעגוע.

אחד הירקות הטעימים הוא החבוש.

הבישול עדין מאוד ומינימליסטי וגם ההכנה שלו אינה קשה למרות שהפרי עצמו מתעקש לפעמים.

כל מה שצריך זה להצטייד בסכין טובה וגדולה ובמחבת או סיר רחב ונמוך שוליים עם מכסה.

יאללה בואו נצא לדרך.

IMG_4442_1600x1066IMG_4449_1600x1066IMG_4454_1600x1066

מה

3 חבושים בינוניים

1 כף סוכר חום

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית קינמון

קורט פלפל לבן

בערך 1 כוס מים רותחים (להתחיל ב-1/2).

תרגישו חופשי לשנות את היחסים של התבלינים. מי שאוהב יותר קינמון יוסיף , סוכר  - יוסיף, מלח  וכיו״ב.

IMG_4456_1600x1066

איך

בעזרת כרית לרחיצת כלים מקרצפים היטב את החבושים ושוטפים במים זורמים.

עם סכין גדולה מחלקים את החבוש ל-4 לאורך וכל רבע ל-2 או 3 תלוי בגודל החבוש.

מתקבלים פלחים נאים ועדינים של החבוש אותם מניחים באופן מסודר ובשכבה אחת בתוך מחבת או סיר שטוח ורחב.

בקערית מערבבים היטב את כל התבלינים, המים והשמן.

מטפטפים כף רוטב מעל לכל פלח חבוש ואת היתר מוסיפים לסיר.

מרתחיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות או עד התרככות.

אם המים מתאדים מוסיפים עוד מעט. אם נשארים נוזלים לאחר שהחבוש התרכך, מסירים את המכסה ומאפשרים לרוטב להצטמצם .

הרוטב שנשאר הוא קרמלי, שחום וסמיך.

אפשר לאכול חם, קר, כתוספת ליד הבשר, כמנה ירקות עקרית ואפשר גם לצנן מעט ולהוסיף יוגורט סמיך.

שנה טובה על כולנו.

IMG_4470_1600x1066

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_4463_1600x1066

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה