הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

fritta 2

בואו נודה על האמת, קישואים הם ירק לא מוערך.

מקסימום נדחפים למרק ירקות או מרוסקים באיזו פשטידה חיוורת ולא ממש מעוררת תיאבון. אני לא מבינה למה. באמת.

כשהיינו ילדים, אמא היתה מבשלת בסיר גדול עם קוביות בשר וקישואים ירקרקים, צעירים ומלאי טעם . הכל טבל ברוטב אדמדם של תבלינים ועגבניות ,שאותו עד היום, אני אוהבת לנגב עם לחם טרי.

יש גם קישואים ממולאים, אבל למי יש כוח למלא קישואים קטנטנים ממולאים (מודה באשמה….).

האיטלקים קוראים לקישואים זוקיני, אצלינו משום מה הזוקיני זה הזן הירוק הכהה והקישוא – הוא הבהיר.

כך או כך,  זוקיני או קישוא, תדאגו שהם יהיו טריים, צעירים, קשים, דקים וקטנים יחסית ואז תוכלו לקבל פריטטה נהדרת , לארוחת ערב, למנה ראשונה או סתם לנישנוש.

וממש במקרה ועל הדרך – גם יחסית דלת קלוריות.

 

פריטטה עם זוקיני ונענע

6 ביצים

6 זוקיני דקים,טריים, פרוסים דק (אפשרי משני הסוגים)

2 כפות נענע טרייה קצוצה

3 כפות פרמז’ן מגורר (אפשרי צפתית קשה, בולגרית)

מלח, פלפל, שמן זית

במחבת טפלון להוסיף 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הזוקיני , קורט מלח ולטגן על אש בינונית עד שהזוקיני מתרככים מעט ומשחימים, בערך כ-3 דקות.

בקערה נפרדת לטרוף את הביצים עם הנענע, מעט מלח ופלפל , להוסיף את הפרמז’ן.

להוסיף לזוקיני עוד כף שמן אחת ,להוסיף את תערובת הביצים ולטגן על אש גבוהה כדקה עד שהתחתית מתחילה להשחים. להנמיך את האש ,לכסות את המחבת ולטגן עוד 2-4 דקות , עד שפנים הפריטטה מתקשה,

להפוך את הפריטטה על צלחת שטוחה, בזהירות רבה, ולטגן עוד 1-2 דקות.

אפשרי להחליף את הקישוא בתפו”א מבושלים עם קבנוס מטוגן /פלפלים קלויים/ כרובית מבושלת /קוביות בטטה .

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

 

fritta 1

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה