הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

 IMG_3579_800x533

סתם אורז לבן שנשאר מאתמול או שלשום .

בואו נהפוך אותו לאורז סינדרלה ב-10 דקות ונחגוג ארוחת מלכים.

היופי הוא שניתן לנצל גם ירקות שקמלו מעט או מתחילים להתקמט.

נקבל תבשיל אורז נפלא, צמחוני (ללא הביצה גם טבעוני) בריא מאוד וגם לא משמין.

בעצם מדובר בתבשיל בסיסי מאוד שאפשר לשדרג , לשנות ולהוסיף כמעט כל דבר כולל בשרים ונודלס (הערות בעניין למטה).

יאללה , יוצאים.

IMG_3552_800x533

מה

2 כוסות אורז לבן מבושל וקר.

1/4 כרוב לבן קטן בלי הלב ופרוס לרצועות דקיקות

1/2 גמבה אדומה מנוקה וקצוצה לקוביות 1×1 בערך

4 כפות תירס משומר

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 פלפון צ׳ילי אדום קצוץ לטבעות דקיקות (אופציונאלי)

1 בצל אדום בינוני פרוס לטבעות דקות

1 גזר קלוף קצוץ לחצי טבעת דקיקה.

מלח, פלפל

2 ביצים טרופות

(2 כפות סויה אופציונלי)

3 כפות שמן קנולה

IMG_3554_800x533

IMG_3555 (1)_800x533איך

במחבת עמוקה ורחבה (עדיף בווק) להוסיף את השמן ולהמתין עד שמתחמם ממש ממש טוב (רואים מעט עשן ) מוסיפים בבת אחת את כל הירקות

מלבד הבצל הירוק והצ׳ילי.

מטגנים על להבה גדולה וחזקה במשך כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב (מאוד נוח להקפיץ עם שתי כפות עץ רחבות).

במטבח האסייתי מוכר הסגנון כערבוב טיגון.

לאחר מכן מוסיפים את הצ׳ילי וחצי מהבצל הירוק מטגנים עוד דקה.

לאחר דקה, מזיזים את כל הירקות ויוצרים גומה רחבה במרכז הווק , מוסיפים עוד כף שמן ומוסיפים את הביצים הטרופות.

מקשקשים אותן בתוך המעגל עד שהן מתקשות ומתמצקות

(מי שנרתע יכול לקשקש את הביצים במחבת נפרדת ולהוסיף  אותן לאורז לקראת סוף הבישול).

לתבל במלח ופלפל שחור טרי.

להוריד מהאש להוסיף את הבצל הירוק הטרי ולהגיש.

* אני אוהבת סויה לכן ממליצה להפחית בכמות המלח ולהוסיף רוטב סויה .

* אפשרי לשנות את הירקות לגמבות צבעוניות אחרות, כרוביות וברוקולי, זוקיני, כלרבי, פטריות ובלבד שהגודל והעובי יהיה אחיד .

* אפשר להשרות רצועות חזה עוף במעט סויה ושמן ולטגן אותן בנפרד ולהוסיפן לתבשיל.

* אפשר בשלב הראשון להוסיף ג׳ינג׳ר ושום קצוצים מוסיף המון לטעם.

* אפשר להוסיף נודלס מבושלים במקום אורז.

* אפשר לוותר על האורז והשאיר תבשיל ירקות נפלא.

תהנו.

 IMG_3569 (1)_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה