הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

IMG_3026_800x533

אחת העוגיות הכי אהובות עליי היא בישקוטי.

בכלל, בישקוטי הוא שם כולל לעוגיות באיטליה (עוגיה באיטלקית, שלא כמו בעברית, היא זכר ולא נקבה).

אבל כשמדברים על בישקוטי מתכוונים לעוגיה הזו.

ויש בה את כל מה שיש באיטליה.

כל מה שאני אוהבת באיטליה.

היא טעימה, היא פשוטה, היא עשירה, היא באה טוב בכל רגע, בכל שעה.

עם קפה, עם תה, עם וינו סנטו (שזה יין מתוק – האיטלקים טובלים את העוגיה בתוך היין ואוכלים אותה כך לקינוח).

במקומות שונים היא נקראת גם קנטוצ׳י או קנצטוציני (כשהן קטנות יותר).

גם ההכנה פשוטה יחסית.

מכינים עיסה ויוצרים ממנה מעין כיכר לחם, אופים, מצננים כמה דקות, פורסים ומייבשים שוב כמה דקות בתנור.

זהו.

יאללה בואו נצא לדרך.

מה

31/4 כוסות קמח מנופה

2/3 כוס סוכר

כוס שקדים שלמים קלויים

3 ביצים + 2 חלמונים

25 גרם חמאה רכה מאוד

1/2 כוס יין מתוק מסוג וינו סנטו/שרי/סתם יין מתוק

2 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

 

IMG_3001_800x569

איך

מאוד פשוט.

לחמם תנור ל 170 מעלות.

בתבנית אפייה להניח נייר אפייה משומן ולפזר מעט קמח מעל, להניח בצד.

לשים את הקמח בקערה , להוסיף את אבקת האפיה והמלח, לערבב (עם כף עץ).

לטרוף את הביצים – מלבד חלמון אחד- עם היין ולהוסיף. לערבב שוב.

להוסיף את יתרת המרכיבים ולהמשיך לערבב.

בשלב זה מקבלים עיסה שהיא דביקה אבל לא נוזלית.

כזו שאפשר בידיים רטובות להרים וליצור ממנה כיכר לחם ברוחב של 8-10 ס״מ.

אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף עוד מעט קמח אבל לא להגזים. התערובת חייבת להישאר רכה ודביקה.

להניח את הכיכר בתבנית ולמרוח אותה בחלמון הביצה שנשאר. לאפות כ-30 דקות.

להוציא. לצנן 10 דקות. לפרוס עם סכין משוננת לפרוסות של 1/2-1 ס״מ , לשטח על תבנית האפייה ולהחזיר לאפייה של עוד 10 דקות.

בסופו של דבר מתקבלות עוגיות יבשות וקראנציות.

תיהנו.

IMG_3007_800x541

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה