הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

 

057קנלוני במילוי גבינות טעים? טעים.

קנלוני במילוי בשר טעים? טעים

קנלוני במילוי דג ים טעים? טעים , שונה ומפתיע.

הפסטה היא כלי קיבול סלחני , כל מה שתוסיף לה היא תקבל באהבה.

אז למה לא דגים?

יאללה, בואו נצא לדרך

036

מה

חבילת פסטה למילוי רצוי קנלוני אבל אפשרי גם כונכיות גדולות או כדומה.

015

למילוי חצי ק״ג דג ים כלשהו טחון דק (לא משחתי)

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

1 בצל סגול בינוני קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק

מלח, פלפל

2 כפות שמן זית

גרידת לימון

3 כפות פירורי לחם

2 ביצים .

041

לרוטב

600 גרם פסטה (מיץ עגבניות או מיץ פריגת עגבניות)

2 כוסות מים רותחים

5-6 שיני שום קצוצות

מעט צ׳ילי

מלח, פלפל, שמן זית. מעט אורגנו.

1 כף גדושה רסק עגבניות

048

איך

לדגים ללוש את כל המרכיבים למעט ביצים ופירורי לחם.

לישה ארוכה והגונה של 3-4 דקות בערך עד שכל החומרים מתאחדים למעין בצק אחד שלם.

להוסיף את הביצים ואת פירורי הלחם ולהטמיע בעיסה עד שמקבלים עיסה הומוגנית ומעט רכה מהעיסה הקודמת.

לפסטה אפשר למלא את הקנלוני ישירות מבלי לבשל אותם במים רותחים ואפשר לבשל אותם 2-3 דקות, לשטוף במים קרים ולערבב עם מעט שמן שלא יידבקו.

הסיבה שבישלתי את הקנלוני היתה כיוון שמיהרתי מאוד ורציתי לקצר את זמן הבישול בתנור.

עקרונית, אפשר לוותר על שלב בישול הקנלוני במים.

מילוי הקנלוני לתוך שקית זילוף גדולה להכניס מחצית מהעיסה . לגזור את פיית השקית בקוטר שהוא בערך קוטרו של הקנלוני (קצת פחות).

(אני השתמשתי בקנלוניני קטנים) להזליף לתוך הצינורות מהעיסת הדג , עד שכל הצינורות ממולאים והעיסה נגמרה .

(אם נשארה עיסה אפשר להכין קציצות קטנטנות ולתחוב בין צינורות הקנלוני).

038

רוטב

בסיר להסויף 3-4 כפות שמן זית ולהוסיף את שיני השום, לטגן דקה או פחות, להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים על להבה נמוכה.

להוסיף את הפסטה, את המים, מלח ,פלפל ואורגנו ולבשל בערך 10 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.

046

להשלמת המנה

להדליק תנור לחום 180 מעלות.

בתבנית חסינת אש ומשומנת היטב למזוג מעט מרוטב העגבניות .

להתחיל להניח שכבות קנלוני ממולאות כשבין כל שכבה לשכבה יש לפזר מעט מהרוטב .

אם יוצא לכם 4 שכבות פסטה , דאגו לחלק את הרוטב ל-5 חלקים ולפזרו בין השכבות בהתאם.

סיימו עם שכבת רוטב.

כסו בנייר כסף ואפו בתנור במשך כשעה בערך.

אם אתם ממש אוהבים פסטה עם קצוות קריספיים (יבשים ומתפצחים). אחרי שעה הסירו את נייר הכסף והמשיכו לאפות עוד כ-10 דקות.

תיהנו.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

023

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה