הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

100

אני יודעת.

מפרום טריפוליטאי עושים עם תפוחי אדמה.

אבל אני אוהבת עם חצילים.

או עם כרובית.

אם אתם לא מכירים – נסו . זה נהדר.

אני יודעת – מפרום שוחה ברוטב עגבניות נהדר ,נהדר.

אבל אני אוהבת שהרוטב נספג ומתאדה וכל מה שנשאר זו שכבה דקיקה שעוטפת את החציל.

תאכלס, אני מכינה מפרום גם מתפוחי אדמה אבל אז פרוסות תפוחי האדמה חייבות להיות דקיקות ושכבת הבשר עבה יותר.

ככה זה גם במאפים, בורקסים, עוגות ממולאות. אוהבת את הבצק כמו עטיפת חולצה דקיקה על מילוי עשיר וטעים.

את המפרום הזה הכנתי מחצילים בלאדי.

אל תקנו שוום חציל אחר שהוא לא בלדי. זה החציל הכי טעים בעולם.

אף פעם הוא לא מר, אף פעם הוא לא יאכזב אתכם.

החציל הזה היה ע נ ק אז פרוסות המפרום יצאו ממש ממש גדולות. נזקקתי לתבנית צליה שתכיל את כולן ואפיתי את המפרום בתנור – מכוסה בנייר כסף.

אפשר גם לבשל אותו בסיר שטוח על להבה גלויה , מכוסה.

טעים פצוות.

252

ויש פטנט שחברה שלי זיוה האהובה לימדה אותי ושחמותה הטריפוליטאית  לימדה אותה – תמיד לרפד את תחתית סיר המפרום בעלי סלרי. כך עשיתי ואפילו הוספתי גם טבעות דקות של עגבנייה גדולה ובשלה.

יאללה…בואו נצא לדרך.

229

1/2 ק״ג בשר טחון בקר טרי

1 חציל בלדי ענק או שניים בינוניים

עגבנייה אדומה גדולה פרוסה או שתיים בינוניות

כמה ענפי סלרי טריים ויפים

קופסת רסק עגבניות קטנה

מלח, פלפל, קינמון

צ׳ילי (אופציונלי)

פטרוזיליה ובצל אחד קצוצים לתערובת הבשר.

ביצה אחת טרופה בחצי כפית רסק עגבניות.

מעט קמח בצלחת שטוחה

מעט שמן קנולה לטיגון .

249

את הבשר ללוש היטב עם פטרוזיליה קצוצה (כוס בערך ובצל בינוני מגורר או קצוץ דק) .

להוסיף מלח, פלפל ומעט קינמון.

לפרוס את החצילים לרוחב לעובי של 2 ס״מ בערך כל פרוסה וכל פרוסה לפרוס (לא עד הסוף) כמו סנדוויץ.

בעצם, מכל פרוסה עבה כזו נקבל סנדוויץ אחד .

למלא את הסנדויץ בתערובת הבשר להדק היטב.

לטבול בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים.

101

לרפד תבנית אפייה או סיר בישורל רחב עם עלי סלרי, פרוסות עגבניה דקות ולהניח את החצילים המטוגנים מעליהם.

לערבב את רסק העגבניות עם מים רותחים, קינמוון,מלח ,פלפל וצ׳ילי ולשפוך מעל החצילים.

בערך עד 3/4 גובה החצילים.

להרתיח, לכסות, להנמיך להבה ולבשל כשעה.

אם אופים בתנור: לכסות בנייר כסף, לאפות על חום 180 מעלות כשעתיים. רבע שעה אחרונה להסיר את הנייר ולהשחים מעט

באמצע לבדוק שלא חסרים נוזלים.

זהו .

מעלף – אחד המאכלים הכי נדירים שיש .

241

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

232

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה