הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

230

בסיס הלחמניות הוא בצק שמרים. המילוי דומה מאוד לפיצה.

כבר דיברנו על בצק שמרים , הסברנו שאין מה לפחד ממנו , מה גם שהיום אפשר להשתמש בקמח שמרים ,אז יאללה , הפשילו שרוולים ואל תפחדו – בואו להכין את הלחמניות המדהימות האלה.

יהיה טעים, מבטיחה.

מה

חצי ק”ג קמח שמרים על פי ההנחיות שעל העטיפה.

או בצק שמרים ביתי :

רך, אוורירי ונעים למגע.

רך, אוורירי ונעים למגע.

לבצק שמרים

1/2 ק”ג קמח לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

כוס ורבע – כוס וחצי מים פושרים

שתי כפות שמן זית

 לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח , השמרים , שמן הזית והסוכר ולהתחיל לערבל. להוסיף את המים לאט לאט עד שהבצק דביק מעט . להמשיך ללוש את הבצק עוד כ-7-8 דקות ולהוסיף את המלח.

לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.

או אם משתמשים בקמח שמרים – ללוש לפי ההוראות על העטיפה.

את כדור הבצק יש לשמן מעט ,בשמן זית, לכסות ולהתפיח.

126

למילוי

300 גרם מוצרלה מרוסקת או כדורי מוצרלה פרוסים (עדיף מבאפלו). אפשרי גם מפרמז’ן או פקורינו.

עלי בזיליקום שטופים

1/2 מיכל עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל

25 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים

ביצה טרופה עם מעט חלב.

איך 

לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו לפחות פי שניים.

לחלק ל-10 כדורים ולהניח על משטח מקומח. לכסות שוב.

לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן תבנית סבתא במעט שמן זית. (אפשרי גם בתבנית רגילה).

לרדד כל כדור לעיגול בעובי של כחצי ס”מ, למרוח מעט מהעגבניות המרוסקות (לא להגזים, בערך כפית לכל עיגול) , להמליח ולפלפל.

להוסיף מעט גבינה , זיתים ועלי בזיליקום.

לאסוף את כל קצוות העיגול ולכווץ אותם לעיגול אחד שלם . להדק היטב שהכדור לא ייפתח.

להניח בתוך התבנית כשהחיבור למטה.

לכסות את הכדורים ולהתפיח שוב.

למרוח בזהירות ביצה טרופה עם מעט חלב

לאפות כ- 25 דקות או עד שמזהיב היטב.

לצנן כ- 10 דקות ולהגיש. כל אחד יתלוש את הכדור שלו.

186

אופציונאלי כאפשר לשנות את המילוי במקום זיתים או בנוסף, גם חצילים קלויים.

פרוסות חצילים בלאדי בעובי 2 ס”מ. על תבנית אפייה, לשמן במעט שמן זית משני הצדדים ולאפות בחום של 200  מעלות במשך כ-20 דקות . לקצוץ ולהוסיף למלית.

224

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 944864_1529296217371519_7383167709842028089_n

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה