הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

   5

אדום מיין, עסיסי, ריחני, לוהט…קצ’טורה.

098_800x533125_800x533 

עבר כבר חודש מאז פרסמתי את הפוסט האחרון שלי.

משהו בי  היה רדום, מנומנם,עצוב.

אולי המצב הבטחוני.

זה לא שהפסקתי לבשל ,ממש לא. אף לא לרגע.

ואז באו הגשמים האחרונים, הסערות והקור העז שהניסו אותי למטבח שוב , בתשוקה אמיתית להכין מאכלים חמים, מפנקים,מחבקים, כאלו שאוכלים רק בימים סוערים של גשם ורוחות.

פנימיות או חיצוניות.

אז קבלו את הפולו קצ’טורה הנפלא של צפון איטליה , אופייני בעיקר לאיזור טוסקאנה.

או בעברית – העוף של הציידים.

אין צורך להכביר מילים על התבשיל העתיק הזה, שכל אחד ידמיין לו איך ומתי אכלו הציידים אותו.

חשוב לציין שבכל מקום בצפון איטליה, מבשלים אותו טיפה אחרת. במקום אחד מוסיפים פנצ’טה, שזה סוג של בייקון מעושן, במקום אחר מוסיפים גזר וקוביות סלרי, באחר מוסיפים שעועית לבנה גדולה ומבושלת , שעועית שאופיינית מאוד לאיזור.

למרות ההבדלים הלא-משמעותיים הללו כל המתכונים מכילים עוף,שום,עשבי תיבול ,עגבניות ויין אדום. והוא נפלא.

אני הוספתי לו מעט שעועית אזוקי.  לא הכרחי.

אזוקי היא שעועית אדומה יבשה וקטנה, עם פס לבן לאורכה. מאוד אהובה ביפאן, בריאה וטעימה. לפני שאתם מוסיפים אותה לתבשיל הסופי, השרו אותה לילה (או שעה במים רותחים ) ובשלו אותה במים בלבד במשך כ-20 דקות.

לטעמים מעושנים הוספתי קבנוס פרוס דקיק שהקפיץ את המנה והחליף את הפנצ’טה האיטלקית.

יאללה, נצא לדרך :

144

3 כרעיים חתוכות לפיסות קטנות (או כל חלק אהוב אחר בעוף).

3 שיני שום קצוצות.

2 קבנוסים פרוסים דק דק לעיגולים

1/2 קופסת עגבניות מרוסקות או שתיים גדולות אדומות מגוררות.

מלח, פלפל, שמן זית.

2 ענפי רוזמרין, 5-6 עלי מרווה, 3-4 עלי דפנה וכמה עלי סלרי עדינים קצוצים.

1 פלפל צ’ילי אדום טרי קצוץ

2 כוסות יין אדום

1 כוס מים רותחים

1 כוס אזוקי מבושלת ורכה.

איך

בסיר רחב ושטוח יש להוסיף שמן זית ואת הקבנוסים, לטגן כדי השחמה קלה ולהוציא מיד.

להוסיף את חלקי העוף ולטגן להזהבה יפה. להוסיף את השום, עשבי התיבול ואת היין.

לאדות את היין במשך 3-4 דקות ואז להוסיף את העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול ,מלח ופלפל.

להמשיך לטגן עוד 4-5 דקות. להחזיר את הקבנוסים המטוגנים.

להוסיף כוס מים רותחים .

להנמיך , לכסות ולבשל כ-40 דקות.

להוסיף את האזוקי המבושלת (או כל שעועית אחרת אהובה ומבושלת מראש) ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם וכל התבשיל נצבע באדום נפלא של היין והבישול הארוך.

התבשיל יוצא שחום וריחני. פשוט נפלא.

אנחנו אכלנו אותו עם פו’קאצ’ה שיצאה חמה מהתנור, אפשר עם אורז.  עם לחם טוב, פירה  , פולנטה או סתם כך .

תהנו.

 

175_800x533 (1)

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

154

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה