הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

בלוגריות סלונה פולשות למטבח של רולדין ומייצרות את הסופנייה הבאה שתכבוש את הליין של 2016

06/12/2015

roladin 3

בינינו: אמרת סופגניות  - אמרת רולדין. נכון?

למה?

כי זה מה שקורה בשנים האחרונות. לפחות מבחינת התודעה שלי.

כי רולדין מקפידה, בכל שנה לפני חנוכה, להשאיר אותנו מעודכנים ומסוקרנים. לפתח צבעים וטעמים חדשים, רעיונות מדליקים: כמו הסופגנייה עם המזרק האישי וגם לרתק אותנו בחדשנות שלה.

כי כך מיתגה את עצמה רולדין ולכדה את תשומת הלב התקשורתית.

הגענו למרכז המבקרים של רולדין על מנת לעמוד מקרוב איך פועל מרכז קונדיטורי, שמיתג את עצמו כמאפיית איכות ומספק מאפים ל-60 חנויות ברחבי הארץ ושמייצר – בתקופת החנוכה- כ-1,500 סופגניות בכל דקה .

נטל לא פשוט על כתפי רולדין – כל שנה  - להוכיח איכות, חדשנות וטעם משובח. אתם תחליטו אם היא עמדה במבחן גם השנה.

גילוי נאות: אני לא צורכת מאפים וסופגניות לא מרולדין ולא מאף קונדיטוריה אחרת. אני  מהמשוגעים/ות שמכינים הכל לבד. בבית.

אבל, נניח שהייתי צריכה לקנות מאפים וסופגניות  - אין לי שום ספק שהייתי מגיעה לקונדטוריה ברמה של רולדין.

הגענו למרכז המבקרים, 6 בלוגריות של סלונה בהזמנת רולדין. קיבלנו הסברים על המפעל, על שיטות העבודה, על כמויות ואיכויות והשקפנו מלמעלה על תהליך העבודה של חלק מהמחלקות. קיבלנו הסבר על עבודת המאפייה , על איכות חומרי הגלם וכמויות (120,000 טון שוקולד בכל שנה. קולטים?)  ואחר כך, בחדר הסדנאות חיכו לנו סופגניות עירומות – כל אחת שוקלת 40 גרם – כדי להפעיל עליהן את מיטב דמיוננו. המארחים שלנו מרולדין ביקשו מאיתנו לנסות לייצר את הסופגנייה הבאה שתכבוש את הליין של  2016.

על השולחנות חיכו לנו קרמים שונים וצבעוניים, קישוטים מתוקים  ומיוחדים כמו : מקרון שוקולד, מקרון וניל, פיצפוצי פטל, שוקולד לבן, פניני קרמל מלוח. מסתבר שהרבה מאוד מה”קישוטים” המתוקים הללו מיוצרים ברולדין בתהליכים ארוכים ומסובכים שגם אני לא תמיד הבנתי.

עולם מטורף של צבעים, ריחות, טעמים, מרקמים ואגדת מתיקות אחת גדולה.

roladin 2

לבלוגריות כולן היו רעיונות מקסימים ויצירתיים, המון צבעים וטעמים וגם אני ניסיתי. אין נראה לי שהסופגניות שלי תהיינה רווחיות עבור רולדין (חיוך)  אבל היו  לי רעיונות חדשים.

בשלב ראשון , חשבתי לעצמי:  מי אמר שלסופגנייה צריך להזריק קרם במרכז, למה אי אפשר פשוט לפרוס סופגניה באמצע ולמלא, כמו סנדוויץ’?

ואפרופו סנדויץ’? מה דעתכם על סופגנית אלפחורס?

2

כי זה בדיוק מה שהכנתי.

לקחתי סופגנייה אחת וחציתי אותה לרוחבה. מילאתי בקרם שוקולד (לצערי לא היתה ריבת חלב בהישג יד אבל דמיינו לכם שמדובר במילוי של ריבת חלב) גלגלתי – על פי חוקי האלפחורס – בתוך קוקוס לבן ואת כיפת הסופגנייה טבלתי בשוקולד כהה ומבריק . מעל הכל פיזרתי קדאיף קראנצ’י קלוי ומקורמל.

ובתוך כל הטוב הזה, נעצתי תלתל גדול של שוקולד קרמלי מלוח.

roladin 10

כמה רע זה יכול להיות אתם שואלים?

לא יכול להיות – זכתה במקום הראשון.

roladin 4

הפעלתי מניפולציות על עוד 4 סופגניות עירומות  נוספות:

לאחת הוזרקו לא פחות מ-4 טעמים שונים.  כי למה צריך להסתפק בטעם אחד אם אפשר ארבעה?

הרעיון היה שאדם שמבקש להסתפק בסופגנייה אחת לא חייב להסתפק רק בטעם אחד. כך שבכל סופגניה הוזרקו 4 טעמים שונים.  

roladin 5

סופגנייה שנייה זכתה לכינוי “סופגניית כנאפה” כשלתוכה הוזרק קרם ווניל ומעליה ממרח חלבה מתוק עם קרנצ’ים של קדאיף קלוי ושחום, מעל הכל קישוט של שוקולד קרמלי מלוח. 

roladin 7

שתי סופגניות אחרות – דילגו על הציפוי המסורתי – ומולאו בקרם דובדבני אמרנה וורדרד וקרם פיסטוק בצבע ירוק זוהר . שתיהן קושטו בעיטורים של מקרונים מצבעים ושנים.

roladin 6

 1

והנה צילום חובבני של כל הסופגניות שהכנתי (בלוח זמנים צפוף של 30 דקות).

4

צוות השופטים בראשות מנכ”ל המפעל והקונדיטור הראשי העמידו את הסופגניות של כולנו לתחרות , טעמו כל סופגנייה וקבעו את דירוגה על פי פרמטרים של צורה, טעם ומקוריות.

 roladin 1

בסך הכל , יצרה חבורת הבלוגריות  המוכשרת של “סלונה” גלריה של סופגניות חדשות, מעניינות , טעימות ויפות – שלא היתה מביישת שום קונדיטור ראשי, גם לא של רולדין.

אגב, איש נחמד מאוד.

roladin 9

ולסיום, כדאי שתדעו שרולדין עומדת לפתוח את מרכז המבקרים שלה במהלך כל השנה – ולא רק בחגים ובחודשי הקיץ – ותפעיל בו סדנאות אפייה, סדנאות לילדים וימי הולדת.

נראה שהולך להיות מעניין ומתוק.

מתכון לסופגניית רולדין

המרכיבים לכ-30 סופגניות:

הבצק

  • 1 ק”ג קמח לבן
  • 300 מ”ל מים קרים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים (100 גרם)
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפית מלח (10 גרם)
  • 75 גרם שמרים לחים
  • 90 גרם מרגרינה
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית רום

מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.

מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.

מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ’ .

מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה

מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב

לסופגניית אלפחורס:

חוצים את הסופגניה ומורחים את המרכז בריבת חלב. מגלגלים את הסופגניה בקוקוס טחון ומצפים את החלק העליון ברוטב שוקולד.

 

צילומים: שרון עמית

אהבתם את הפוסט ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל ומתכונים חדשים שלי יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה