הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

023_800x533

מה זה פיוז’ן?

כשלוקחים מאכל מתרבות אחת ומבשלים אותו בטכניקה מתרבות אחרת .

למשל , הגולש הזה ,שהוא מאכל הונגרי לגמרי שמתבשל שעות על אש קטנה, לובש פה טעמים אחרים לגמרי , אסיאתיים , כולל חלב קוקוס וכוסברה.

איך יצא אתם שואלים? מטריף.

והבטטות….מתבשלות כל כך יפה בתוכו , סופגות את הטעמים ומשתלבות בהם , שזה פשוט חגיגה בפה. 

הניוקי פה אופציונליים לגמרי ולא הכרחיים (פשוט נשארו לי משימוש קודם אז זרקתי לסיר, האמת , יצא טעים לאלללה).

אז איך עושים את הפיוז’ן הזה? נורא פשוט. 

1 ק”ג בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות ביניוניות.

2 כפות ממרח קארי תאילנדי אדום

3 שיני שום קצוצות

2 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ

1 כף חומץ בן יין

3-4 כפות שמן קנולה

1 כף סוכר חום

2 כפות רסק עגבניות

5-7 בטטות קטנות מקולפות או 2 גדולות חתוכות לקוביות גדולות.

ניוקי ביתי או חבילה קנויה (אפשר גם לוותר על הניוקי)

מיכל קרם קוקוס

ליטר וחצי מים רותחים או מרק בשר

פלפל שחור גרוס 

אפשרי להוסיף מעט  צ’ילי יבש לחריפות נוספת.

019_800x533 (2)

בסיר רחב וכבד להוסיף שתי כפות שמן ואת קוביות הבשר ולהשחים היטב מכל הצדדים. להוציא.
להוסיף לסיר עוד כף שמן או שתיים ,להוסיף את השום והג’ינג’ר ולטגן דקה. להוסיף את ממרח הקארי  ורסק העגבניות ולטגן כדקה או שתיים, להוסיף את הבשר, חומץ וסוכר ואת המים הרותחים או המרק.
להרתיח, להנמיך להבה, לכסות ולבשל כשעתיים על אש קטנה.
אחרי שעתיים להוסיף את קרם הקוקוס והבטטות , לערבב, לטעום ולתקן תיבול (אם חסר להוסיף מלח או פלפל).

את הבטטות יש לסדר יפה בין קוביות הבשר ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה עד שעה. עד שהבשר רך והבטטות ספגו את כל הטעמים.

לא לגעת יותר בבטטות עד להגשה (כדי שלא יתפרקו).

אם חסרים נוזלים במהלך הבישול, יש להוסיף עוד כוס מים רותחים.

כדאי להגיש עם אורז לבן כוסברה קצוצה מעל.

ספרו לי איך יצא

אהבתם את המתכון?  אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

018_800x533

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה