הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

אני לא משתגעת על בטטה. Fanny Rothstein_2015_11_10_0096Fanny Rothstein_2015_11_10_0081זה לא ירק שמלהיב אותי  או מצית את דמיוני. תנו לי כרוב, כרובית, חציל. תנו לי קישוא, מנגולד.

אבל אני מאוד אוהבת לכרסם בטטה מתוקה כמו גזר. טרייה לגמרי. זה טעים. נסו. כדאי לכם.

החבר’ה מסביבי מאוד אוהבים בטטה אז שאני לא אשמח אותן? כך, בכל חנוכה – ליד כל היתר – יש גם לביבות בטטה.

שנים הכנתי את הלביבות של אורנה ואלה. מי לא מכיר אותן? הבעיה היא שתמיד נדמה היה לי שהן דלילות מידי, אין מספיק קמח, נדבקות.

הלביבות נהדרות אבל הכנתן לי – איך נגיד? לא  היתה ידידותית במיוחד.

לכן החלטתי לפשט ולשנות את התהליך.

במקום לבשל את הבטטה אני מגררת אותה  - כך, טרייה לאחר שקלפתי – על המגרדת הדקה ביותר שיש , המגררת הכי עדינה.

את הלביבות אני מטגנת זמן טיגון ארוך יחסית , על להבה בינונית-נמוכה.

התוצאה מדהימה : הבטטה מתרככת מבפנים והחוץ שלה מקבל מעטה קריספי מעלף שחום ומגרה.

התוספת של הקוקוס מקפיצה את הטעמים ולאוהבי הקוקוס זו באמת חגיגה.

מי שלא אוהב את הקוקוס , יכול לוותר ולהוסיף לתערובת עוד 1/4 כף קמח.

תהנו……

 Fanny Rothstein_2015_11_10_0087Fanny Rothstein_2015_11_10_0076 Fanny Rothstein_2015_11_10_0021

מהכמות למטה מתקבלות כ-14 לביבות קטנות בקוטר של 5 ס”מ בערך

בטטה אחת בינונית מרוסקת דק (בערך 2 כוסות).

1 ביצה

1 כף קמח גדושה

1/2 כף סוכר חום

קורט מלח

נגיעונת של אגוז מוסקט

5 כפות פירורי קוקוס

2-3 כפות שמן קנולה

2 כפות סילאן או מייפל

מחבת טפלון

IMG_8284

024 044

להוסיף לבטטה את המלח,סוכר, קמח, לטרוף את הביצה ולהוסיף גם כן , גם  אגוז מוסקט ו-2 כפות פירורי קוקוס.

את 3 כפות פירורי הקוקוס הנותרים לפזר בתוך צלחת אחרת עמוקה או שטוחה.

לחמם מחבת טפלון ולהוסיף שמן קנולה. המחבת תתחמם על להבה בינונית בחום נמוך-בינוני.

בעזרת הידיים, ליצור מהעיסה בערך 13-14 כדורים קטנים , לשטח בעדינות ולהוסיף לשמן החם.

לטגן היטב 4 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות וקריספיות. 

להוציא מהמחבת את הלביבות ולגלגל אותן מייד בתוך פירורי הקוקוס ולצפות היטב בקוקוס משני הצדדים.

להגיש על צלחת הגשה יפה ולהזליף בעדינות מייפל או סילאן.

חנוכהשמח.

עדכון הבוקר ביקרתי את אמא, שנאסר עליה לאכול מלח ,סוכר ואוכל מטוגן, יחד הכנו את אותן הלביבות  בגרסת אפייה.

הלביבות נפלאות וטעימות מאוד  - גם באפייה –  אם כי אני חייבת להודות שאני מעדיפה את הגרסה המטוגנת.

לאפייה: יש לחמם תנור ל-200 מעלות, ל”ללטף” את הלביבות במעט שמן זית להניח על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש –  כ- 15 דקות.

הנה צילום של הלביבות האפויות:

IMG_8287

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 

 

Fanny Rothstein_2015_11_10_0079

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה