הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

 

 galet 8

לא נתווכח שהפטיסרי הטוב ביותר בעולם הוא צרפתי, נכון?

לא נתווכח שמרכז המאפים המדהימים, היפים, היצירתיים והמפוארים מכולם הוא בפריז , נכון?

גם לא נתווכח שבצק עלים הוא אחד הבצקים האהובים, הטעימים והמלכותיים שיש , נכון?

אז מה דעתכם על העוגה של המלכים?

שהיא גם עוגה צרפתית וגם עשוייה מבצק עלים?

עוגת המלכים היא עוגה שנמכרת ברחובות צרפת במשך כשלושה שבועות בתקופת כריסטמס עד תחילת ינואר והיא קשורה איך שהוא להולדת ישו.

לצרפתים יש מנהג נחמד : בתוך העוגה מסתירים צעצוע קטן (קצת דומה לצעצועים שיש בקינדר) ומי מבני הבית שהצעצוע נמצא בפרוסה שלו – הופך למלך הבית ליום אחד. נחמד לא?

אבל מה שעוד יותר נחמד שהעוגה הזו , כמה שהיא טעימה וכמה שהיא יפה – ככה היא קלה להכנה.

לא מאמינים לי ?

בואו איתי.

galet 1galet 2

מה

שני עיגולי בצק  מהמקרר בקוטר של 22/24/26/28 ס”מ (עדיפות לבצק על בסיס חמאה)

100 גרם חמאה רכה בחום החדר.

1/2 כוס סוכר

3 ביצים

כף וניל

2 כפות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים.

galet 4

איך

מקציפים את החמאה עם הסוכר (אפשרי גם במטרפת יד), מוסיפים את הווניל וביצה אחת, רק לאחר שהביצה נבלעת בקרם, מוסיפים את השנייה .

בקערה נפרדת טורפים את הביצה השלישית מוסיפים אותה לבלילה אבל משאירים כמות של כף אחת בערך למריחה על המאפה.

לתערובת ממשיכים להוסיף  את הקמח והשקדים ומשלימים את הערבוב לעיסה חלקה אחת. מכניסים לקירור במשך כשלושים דקות.

כשהקרם התקרר , מורחים אותו במרכז עיגול בצק אחד – משאירים שוליים של כ-2 ס”מ.

מכסים בעיגול השני וצובטים את השוליים, באצבעות או בעזרת מזלג (ראו תמונה).

חורצים בעדינות חריצים מעוגלים על היריעה העליונה (לא עד הסוף , ראו תמונה), מורחים את הביצה הטרופה שהשארנו מקודם, ומכניסים למקרר לעוד 30 דקות.

galet 3

בתנור מחומם מראש ,אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שהעוגה משחימה מלמעלה ובתחתית.

מחכים לפחות 30 דקות, פורסים וממליכים את המלך החדש.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 galet 6

 

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה