הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

111

אני עצובה.אני מדוכדכת ואני מתוסכלת.

ישראל עוברת תקופה רעה, קשה. טרור בכל מקום  - על כל אחד. סכסוכים בלתי פוסקים בין שמאל לימין,  ערבים ויהודים , חרדים וחילוניים ונראה שאין תקווה לכלום.

אני מסתכלת בייאוש אחורה ושואלת : איפה טעינו? איפה עם הנצח? עם הספר? העם שהנחיל לעולם את עקרונות המוסר והצדק? מה נהיה מאיתנו?

איך הפכנו למחנות מחנות? שונאים זה את זה , מקללים, מנאצים.

מותר לא להסכים, מותר לחלוק האחד על השני – אבל לייחל זה למותו של זה?

פתאום שמאלנים נעשו “נאצים” וחבל שהאשכנזים לא נשרפו כולם במשרפות.

מה קורה פה?

מה יקרה?

בא לי לבכות.

אני הולכת להכין מדיאס.

להירגע.

001024035

מה? 

8 קישואים צעירים בינויים וטריים חצויים לשניים לאורך ומרוקנים עם כף פריזיאן או כפית קטנה

300 גרם בשר בקר או פרגיות טחונות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס עלי סלרי קצוצים

1 בצל אדום קצוץ דק

מלח, פלפל,

2 שיני שום קצוצות

ביצה + 2 כפות פירורי לחם

2 כפות לקימוח הקישואים

4-5 כפות שמן זית לטיגון

הערה אם משתמשים בפרגיות כדאי להוסיף שתי כפות נענע טרייה קצוצה.

 

106

120

לרוטב

3 שיני שום פרוסות

2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל

1/2 כוס יין לבן

1/2 כפית פפריקה

כוס וחצי מים רותחים

פטרוזיליה קצוצה

מעט צ’ילי

איך 

לערבב את כל חומרי המלית למעט שמן זית.

בסיר רחב עם שוליים להוסיף את שמן הזית.

את הקישואים למלא בתערובת (כמו בצילום) לקמח היטב משני הצדדים ולטגן בשמן . קודם מניחים את הצד עם הבשר ואחר כך הופכים בעדינות ומטגנים את הצד השני. רק עד שמשחים.

לאחר שכל הקישואים טוגנו להזיז אותם לצידי הסיר בעדינות ולהוסיף את שיני השום, לטגן 20 שניות ולהוסיף את רסק  העגבניות לטגן עוד 30 שניות .

להוסיף את היין ולאדות דקה או שתיים. להוסיף את המים הרותחים ואת יתר התבלינים .

המים צריכים להיות בגובה חצי מהקישואים .

להרתיח, להנמיך את הלהבה, לכסות ולבשל עוד 30 דקות על להבה קטנה. אם המים מתאדים יש להוסיף עוד מעט מים.

10 דקות לפני תום הבישול לפזר פטרוזיליה ולהמשיך לבשל.

תענוג.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

043

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה