הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

1

אין כמו בצק חם, מהביל שיוצא מהתנור כדי לנחם ולהתנתק לכמה רגעים מכל הטילים שעפים בשבוע האחרון.

חצ’פורי הוא מאכל גרוזיני מפורסם.

זו סירת בצק שמרים שממלאים אותה בגבינות ומעל  שופכים ביצת עין. אני – כמו ששמתם לב- מאוד אוהבת מאפים ,גבינות וביצים – כך שאני מאוד אוהבת חצ’פורי.

על מנת לשדרג לארוחת ערב, לקרניבורים – כאלו שלא אוהבים גבינות וביצים - אפשר להשאיר את המעטפת ואת רעיון של הבצק ולשנות את הטעמים במילוי  החצ’פורי.

יוצא נהדר, טעים,צבעוני ומשביע.

מה?

בצק שמרים

חצי ק”ג פרגיות

3 פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות ארוכות.

פלפל צ’ילי קצוץ (לא חייב)

בצל סגול חתוך לטבעות.

3 שיני שום

פטרוזיליה קצוצה

מלח,פלפל,מעט פפריקה

פסטו או  אורגנו יבש.

להגשה : טחינה .

3

45

איך?

לחתוך את הפרגיות לחתיכות של ביס  ולהשרות אותן בפסטו. לחלופין אפשר להשרות אותן באורגנו, מעט מלח ופלפל ושמן זית בתוספת של כף לימון.

לחמם מחבת על אש גבוהה ולטגן את הפרגיות 2-3 דקות, רק עד שהן נסגרות .הפרגיות ימשיכו להתבשל בתנור בתוך המאפה

לטגן את טבעות הבצל הסגול 3-4 דקות, להוסיף שיני שום קצוצות ואת רצועות הגמבות.  להוסיף את הצ’ילי ולהמשיך לטגן עוד כ-4-5 דקות תוך כדי ערבוב.

להוריד מהאש, להוסיף תבלינים ופטרוזיליה קצוצה.

לחמם תנור 180 מעלות. לחלק את הבצק לכדורים בגודל של פינג פונט ולרדד עם מערוך למלבן . להניח את המלבנים על נייר אפייה משומן

להניח במרכז כל מלבן  פרגיות, מעליהן תערובת של פלפלים ובצל .

לצבוט את  הקצוות של המלבן – ולקבל צורה של סירה.

לאפות את הסירות בערך 20-25 דקות , עד שהמאפה משחים .

להוציא, לצנן מעט, לזלוף מעל טחינה, עם סלט ירקות בצד . מעדן. באחריות.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

2

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה