הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

jj 016

אז איפה הייתם כשבישלתי מרק ירקות קורדובזי?

ויש גם פטנט משגע להסמכת המרק או כל נזיד אחר.

12112186_1490244437943364_2696715468731965999_n

 לאחרונה טיילנו באזור אנדלוסיה בספרד וגם הגענו לקורדובה.

העיר העתיקה פשוט מהממת. הרובע העתיק נקרא חודריה , כלומר ג’ודריה, כלומר יהודיה כלומר: של היהודים.

בקיצור, שם גרו היהודים לפני שגורשו מספרד.

אחת הכיכרות הקטנות נקראת מימוניה על שם הרמב”ם והיא נמצאת במרחק של מטרים ספורים מפסלו המרהיב והמרגש של רבי משה בן מיימון.

בכיכר אחרת התיישבנו לשתות קפה לפתע שמנו לב שמקום נקרא “יהודה הלוי” והוא ממוקם בכיכר עוד יותר קטנה שנקראת:….ניחשתם נכון – “יהודה הלוי” .

העיר העתיקה ואזור החודריה הם אזורים מטופחים ויפהפיים, ספוגים בהיסטוריה יהודית ועמוסים בבתי קפה, מסעדות טובות וחנויות.

בשיטוט בין הסמטאות הגענו למסעדה עתיקה עם גלריית מלצרים מבוגרים ומנומסים.

נכנסנו לתוך המסעדה המפוארת עם כפכפים ומכנסיים קצרים (קצת לא נעים, אבל לא הבאנו בגדי ערב) ומיד ביקשנו לשבת בשולחן צדדי.

למנה ראשונה הזמנתי מרק ירקות ששמו נשמט ממני אבל לא טעמו.

השתגעתי עליו.

מיד כשחזרנו הביתה והאוויר טיפה’לה התקרר (טוב לא ממש, עדיין די חם) שחזרתי את המרק יחד עם פטנט הסמכה – שמאוד מקובל במטבח הספרדי – וגם הוא נדד  עם מגורשי ספרד לבלקן ואחר כך הגיע לפה.

022

מה?

2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות.

קופסת פטריות קצוצה לקוביות קטנות.

1 גבעול סלרי עם העלים קצוצים לקוביות קטנות.

4 בצלצלי שאלוטס קצוצות או בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות.

5 כפות עגבניות מרוסקות.

תפו”א דזירה (אדום) קלוף וקצוץ לקוביות קטנות.

שמן זית

4-5 גבעולי מנגולד שטופים ופרוסים לרצועות דקות.

3-4 כוסות עלי תרד שטופים ופרוסים לרצועות דקות.

1.5 ליטר מרק עוף /מים רותחים.

מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

032

לרביכה

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קלופות

1 כוס קוביות לחם ישן עם הקרום

מתחילים עם הרביכה:

בקלחת או מחבת קטנה להוסיף 3 כפות שמן זית ושתי שיני שום שלמות קלופות (מתקבל טעם שומי עדין מי שאוהב שום שיכפיל את הכמות ).

מטגנים את השום על להבה נמוכה נמוכה במשך כמה דקות עד שמשחימים קלות.

מעבירים את השום למכתש.

לשמן מוסיפים את קוביות הלחם ומטגנים באותו אופן עד שמזהיבות , מעבירים למכתש יחד עם השום.

אחר כך נכתוש אותם היטב , נוסיף כף או שתיים של מים קרים ונניח בצד.

12006241_1487631244871350_7512890890631934815_n

את הרביכה נוסיף רק לקראת סיום הבישול והיא תסמיך את המרק ותעניק ניחוח עדין של שום מוזהב.

036

נחזור למרק :

מוסיפים 2 כפות שמן זית אחת לסיר ואת הבצל מטגנים אותו על להבה בינונית – עד שהוא מזהיב קלות.

מוסיפים את קוביות הגזר, קוביות הפטריות, הסלרי ,תפו”א ורצועות סלק העלים הירוק. מאדים במשך 3 דקות . מוסיפים את העגבניות המרוסקות.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את המרק הרותח או המים הרותחים.

מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כשלושים דקות.

שתי דקות לקראת הסיום מוסיפים את הרביכה ומבשלים עוד 2-3 דקות .

מוסיפים את רצועות התרד ועוד 2-3 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול.

המרק פשוט נ פ ל א.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

jj 021

 

 

 

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה