הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 170

החל מספטמבר 2012

069

לחמניות בריאות טעימות אפויות בספל

והרי חדשות מרעישות :

כדי להכין לחמניות שמרים טעימות, קלות ונפלאות :אין צורך במיקסר, במערוך, במשטח רידוד .

אין צורך ללוש, להתפיח, לרדד, לקרוץ, לקלוע ושום דבר מסוג זה.

קערה ומטרפה עושות את הסיפור – וגם כמה ספלים בגודל החביב עליכם.

מערבבים בשתי דקות, יוצקים לספלונים, מחכים 20 דקות ואופים 20 דקות.

איך

ל-8 לחמניות קטנות

1.5 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית מלח

300 מיליליטר חלב

3 כפות שמן זית

50 גרם תערובת זרעים שונים (פשתן, שומשום לבן או שחור, גרעיני חמניות וכל מה שאוהבים).

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (מרווה,בזיליקום,טימין,עירית וכל מה שאוהבים)

1 ביצה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לטרוף את הביצה ,החלב והשמן.  ולהוסיף את הקמח  והשמרים.ולטרוף ללא גושים. להוסיף מלח ,גרעינים ועשבי תיבול ולערבב שוב.

לקחת ספלונים קטנים לאספרסו , או ספלים גדולים יותר לקפה, לשמן היטב עם מעט שמן זית, לקמח ולנער את עודפי הקמח.

להניח את הספלים בתוך תבנית אפיה.

לצקת מהבלילה בערך עד ל-3/4 גובה , לכסות במגבת מטבח ולהמתין כ-20 דקות.

להכניס לתנור החם ולאפות.

את הספלים הגדולים לאפות בערך 30 דקות עד שתופחים ומשחימים.

את הספלונים הקטנים לאפות בערך 20 דקות עד שתופחים ומשחימים.

להמתין 20 דקות שיתקררו, לחלץ מהספל – לצהלת כולם – ולזלול.

הערה אפשר לשנות את התערובות לפי הטעם, עשבי תיבול וזרעים שונים או אפילו להפוך את הלחמניות למתוקות על ידי הוספת סוכר, צימוקים ואגוזים.

הערה אפשר להמיר מחצית מהקמח הלבן בקמח מלא (לא הכל כי זה יצא מאוד דחוס וכבד). אפשר לוותר על החלב ובמקומו להוסיף מים.

 008

 

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

003

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה