הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

פפריקש עוף (פפריקש צ’ירקה), זה מתכון שמייצג את הונגריה בגאווה בהכל, הפלפלים, העוף, השמנת חמוצה וכמובן הפפריקה!פפריקש

כל הסימנים של הונגריה במנה אחת מיוחדת.

אפילו השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה, שיהיה ידוע כמכתיב האופנה הקולינרית של סוף המאה ה-19 , והפך לסוג של גורו לאלפיי מאמינים, עד היום ספריו הם מקור השראה בכל העולם. אסקופייה, הכין את המנה ה”חדשה” בבית המלון בו כיהן כשף והעלה בכתב את הפפריקש ההונגרי.

גם היהודים בהונגריה היו מכנים את המנה לארוחת שבת, והיות שבתקופה הזאת יהודי אירופה כולם היו שומרים מצוות, הם כמובן שינו את המתכון המקורי, והוציאו את השמנת החמוצה. אני רוצה להעביר לכם מתכון כמו שנהגה אם המשפחה להכין באהבה בבית הקטן בכפר לכבוד ערב שבת.פפריקש2
מצרכים:
6 כרעיים
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים פרוסים
4 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות
2 עגבניות חתוך לקוביות
2 כפות קמח
3 כפות פפריקה הונגרית
1 כף פפריקה חריפה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפיות מלח
2 כוסות מים
הכנה:
במחבת עמוקה, מחממים את השמן מטגנים את העוף,תחילה כשהעור כלפיי מטה, מטגנים משתי הצדדים, להשחמה. מוציאים ומניחים בצד. מכניסים את הבצל ומאדים בשמן כ15 דקות לרכות, אך יישאר לבן.פפריקש3
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים לריכוך כ10 דקות נוספות. מתבלים מערבבים ומוסיפים את העגבניות, מסדרים מעל את העוף ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לחום בינוני עם מכסה ומבשלים עוד שעה. מערבבים את הקמח ב1/4 כוס מים. מוציאים את העוף, בוחשים כ2 כפות מהרוטב החם עם הקמח והמים, ומוזגים לסיר, בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את הירקות לרוטב אדמדם ואחיד, מחזירים את העוף ומבשלים עוד 20 דקות.
בהונגריה מגישים לצד נוקדלי, בצקניות שדומות לניוקי, אפשר גם להגיש לצד אורז, הכוכב זה העוף, כל השאר, זה רק תוספות.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה