הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

לא משנה מאיזו עדה, מדינה או דת אתה, שולחן חג זה תמיד דבר יפה, אפשר לראות אהבה אחווה והשקעה. מנות נפלאות ומורכבות נוצרו בימים אלו, eggnog4והיסטוריה קולינרית שעוברת דרך ימים וארצות התהווה. הרבה מאכלים שנוהגים לאכול היום, הן שארית ש

ל מסורת עתיקת יומין במדינה רחוקה. מחר ה25 לדצמבר, מיליוני אנשים בכל העולם יתיישבו סביב שולחן החג שלהם ויחלקו זיכרונות ילדות. משולחן הקריסמס אימצנו כמה מאכלים, כגון פסטרמה הודו בזיגוג דבש, עוגת רולדת שוקולד, אורז פודינג, עוגיות לוטוס האהובות ועוד רבים. בארצות הברית וקנדה בחודש דצמבר, מתחילים לראות את הEGGNOG- ליקר ביצים, מאמינים שמקור המשקה, מימי הביניים באירופה, העשירים ובני האצולה נהגו לשתות את המשקה חם, לעניים באנגליה לא היה חלב והביצים לא בוזבזו על שתייה. יותר מאוחר בהיסטוריה החלו להוסיף את האלכוהול, שרי או יין אדום. במאה ה19 המשקה עלה לאמריקה עם המהגרים ושם האלכו

הול הוחלף לסוג יותר מקומי וזול, וויסקי ורום. בשנות ה60 הוציאו את האלכוהול, הכניסו את המשקה לקרטון חלב והחלו למכור בכל החנויות. היום אפשר למצוא את זה בבתי קפה כמו סטארבקס, מסעדות, ובמקררים ליד החלב.

בארץ לא ניתן למצוא את המשקה, וחבל כי הוא מאוד טעים!
ההכנה שלו די קלה 20 דקות עבודה ויש לכם ליטר וחצי משקה, אלכהולי וטעים שמתאים לאירוח או סתם להתפנק.
וכן יש בזה ביצים, אל תתנו לזה להפחיד אותכם, תנסו, זה להיט!

eggnog1

 

מצרכים:
4 ביצים מופרדים לחלמון, וחלבון.
1/3 כוס סוכר+ 1 כף סוכר.
1/2 ליטר חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית תמצית וניל
6 כפות וויסקי בורבון, או כל וויסקי אחר.
קינמון
הכנה:eggnog2מקציפים את החלמון (הצהוב) עם 1/3 כוס סוכר ותמצית הווניל, עד שצבע החלמונים הופך בהיר ולא ניתן לראות את גרגירי הסוכר. בינתיים בסיר קטן מחממים את השמנת חלב ואגוז מוסקט, מכבים את האש כשבשוליים נוצרים בועות קטנות וקצף, אנחנו רגע לפני הרתיחה. לא להרתיח!!
ניקח 1/4 מכמות הנוזל בסיר ונטרוף במהירות לקערת החלמונים ( אנחנו משווים טמפרטורות ) ועתה אפשר להוסיף את החלמונים הפושרים לסיר השמנת תוך כדיי ערבוב, נחזיר לאש נמוכה ל3 דקות נוספות, לא לשכוח לערבב. נכניס למקרר, לצינון מוחלט. כשהתערובת קרה,. נכניס למקרר, לצינון מוחלט. כשהתערובת קרה,נקציף את החלבון (הלבן) עם כף הסוכר, רק עד שזה מוקצף עדין ויציב, כמו ענן מלא בועות קטנות.
נאחד בין 2 התערובות ונשמור במקרר עד שנרצה להגיש. בשלב זה אפשר לשמור את

eggnog3

המשקה עד שבוע, כי הביצים כבר מבושלות.

הגשה קרה, מוסיפים וויסקי, מוזגים לכוס ומקשטים בקינמון.

הגשה חמה, מחממים בסיר את המשקה, לא מרתיחים. מוסיפים את הוויסקי, מוזגים לכוס ומקשטים בקינמון.

הגשה לילדים, חם או קר מוותרים על האלכוהול, ונהנים ממשקה מתוק ומתובל.
הנחת עובד לעצלנים: אפשר גם לא לבשל את החלב והשמנת בזמן ההכנה, ולערבב אותם ישר עם החלמון המוקצף, רק קחו בחשבון שהמשקה יהיה יותר עדין וישמר לזמן יותר קצר.

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה