הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

לא משנה בני כמה אנחנו, צעירים בני 16 או בני 40, לא משנה מה עברנו בחיים, אפה שירתנו, או מה למדנו באוניברסיטה, לא משנה בעזרת איזה עבודה אנחנו משלמים משכנתא, או כמה ילדים יש לנו, לא משנה מה ארץ המוצא שלנו, או צבע השער, עניים או עור שלנו, יש משהו שמאחד את כולנו….אנחנו נמסים למראה ילד בן 18 שלובש ירוק, כל מה שקשור בחיילי צה”ל, אנחנו פועלים לפי “נעשה ונישמע”.

אז כשיש חייל בבית, כל הבית פועל בעיקר לטובתו….אז כשאחי לבש ירוק, ישר התחלתי לחשוב על דרכים יצירתיות אך לפנק אותו, ושחס וחלילה

לחם שווארמה1

לא יהיה רעב. וכך נולדה לה הלחמנייה ממולאת שווארמה, לחם בית מלא אהבה ושווארמה, אפוי בתנור.

מה שהופך את לחמנייה באמת מוצלחת שהיא בגודל האידאלי, לקחת לכל מקום ולאכול כמו לחמנייה בקייטנה, אבל משביע.
מצרכים:
½ קילו קמח
½ 1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
¼ כוס שמן
1 ביצה
1 כוס מים
למילוי: ½ קילו כרעיים עוף או הודו נקבה, חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמןלחם שווארמה2

½ בצל קוביות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
1 כף תבלין שווארמה
להברשה: 1 כף תבלין שווארמה+ ½ כוס שמן זית+4 שיניי שום כתושות
הכנה: 
תחילה נכין את הבצק ללחם, בקערה לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח, כשהקמח מתחלי להתגבש לבצק מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, לבצק רך, ואחיד. מכסים בניילון ומניחים בצד להתפחה של שעה. בינתיים מכינים את מילוי השווארמה, מחממים מחבת רחבה עם שמן, ומטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את קוביות העוף/ הודו, מטגנים כ2 דקות ומוסיפים את התבלינים, ממשיכים לטגן עוד 5 דקות, עד שהבשר מוכן, לא יותר מזה, הלחמניות עוד עוברות אפייה, ואתם לא רוצים לייבש את הבשר, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, ומקררים מעט. מתחילים להרכיב את הלחמניות: קורצים כדורים טיפה יותר קטנים מכדורי טניס, ומגלגלים אותם לנקניק קטן, מרדדים למלבן של 10/20, מניחים במרכז 2 כפות שווארמה, וסוגרים את הבצק (כמו בתמונה) מעבירים למגש אפייה כשהתפר פונה כלפיי מטה. מערבבים את חומרי הציפוי, ומושחים את הלחמניות בתערובת, אפים בתנור שחומם ל180 מעלות כ 20 דקות, עד הזהבה.
שימו לב כדיי לוודא שהלחמניות באמת אפויות, לא מספיק לבדוק מלמעלה, אלא לבדוק גם את התחתית, התחתית הרבה יותר אמינה, לא מרחנו עליו כלום כדיי לעזור לו לצבעלחם שווארמה3

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה