הבלוג של כל אחד יכול לבשל

כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה

מגיל צעיר ידעתי להעניק דרך המטבח, לפני כמה שנים החלטתי להרחיב את הידע הקולינרי, ב"Le Cordon Bleu" בסאן-פרנסיסקו. עבדתי כשף בארץ ובעולם, לימדתי, למדתי והעמקתי בתחום. בבלוג תתלוו אליי למסע, ויחד נגלה את האהבה שכל העולם שותף לה,

עדכונים:

פוסטים: 82

החל מינואר 2015

לא סתם חזה עוף נחשב לאחד הנתחים האהובים, הוא דל שומן, זול, מהיר הכנה, ואפשר להכין ממנו כל יום משהו חדש, אז גם לא משתעממים. מתכון שיכול להתאים לארוחת בוקר מאוחרת, לצהריים עצלות, או לארוחת ערב. שילוב של בוריטו, רולדת עוף,אומלט, וממולאים. תבשיל חזה עוף ברוטב עגבניות, ממולא בחביתה ענקית ואוורירית, מכוסה ברוטב העגבניות המתובל. זה אינו מתכון אישי, אלו צלחת מרכזית, שכל אחד פורס ולוקח חתיכה, או ארוחה זוגית מושלמת.רולדת עוף4
מצרכים:
¼ כוס שמן
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
¼ בצל, קוביות
¼ כוס גמבה, קוביות
4 פרוסות פלפל חריף
1 שן שום פרוס
¼ כוס פטריות משומרות
1 כפית קמח
1 כף רסק
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמוןרולדת עוף
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
1 כוס מים
1 כף פטרוזיליה
1 כף כוסברה
3 ביצים
הכנה:
מחממים מחבת עם שמן , ומטגנים את קוביות העוף על חום גבוהה, רק עד שהן מלבינות. מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד, אם צריך מוסיפים שמן מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל כ3 דקות. כשהבצל מתרכך, מוסיפים את הגמבה, פטריות, שום, והפלפל החריף, מטגנים עוד מספר דקות, עד שהירקות משחררים ארומה ואפשר להריח אותם בבית. מוסיפים את הרסק והתבלינים, ומטגנים עוד דקה לפני שמוסיפים את הקמח, ומטגנים תוך כדי בחישה, מוזגים את המים פנימה לאט תוך כדי ערבוב, למנוע גושים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כ10 דקות, רולדת עוף1מחזירים את העוף למחבת יחד עם הפטרוזיליה והכוסברה, ומבשלים אותם עוד 5 דקות בערך, רק עד שהחזה מוכן, בישול יתר יכול ליבש את העוף. בינתיים, טורפים את הביצים יחד, עם מעט מלח ופלפל, מחממים מחבת שנייה עם שמן לטיגון החביתה, מטגנים את החביתה על חום בינוני עד שמתחיל להזהיב, הופכים בעדינות,מסיימים את הבישול גם בצד השני והופכים לצלחת. בעזרת כף, מחוררת מוציאים רק את העוף, ממלאים את החביתה, ומגלגלים כמו רולדה, כשהפתח יהיה בתחתית, את הרוטב מוזגים מעל הרולדה, מקשטים בפטרוזיליה ומגשים לצד לחם.רולדת עוף3

עוד מהבלוג של כל אחד יכול לבשל

תצוגה מקדימה

דג מרוקאי

לכל אוהבי הדגים, הרגע הקדוש ביותר, שאי אפשר לוותר עליו, וכשבצבא או מטיילים בעולם מתגעגעים אליו הכי הרבה, זה הדג החריף של ערב שבת, וככל שיותר חריף כך מתגעגעים אליו יותר. יש 2 סוגי דג שנפוצים היום, "דג מרוקאי" וחריימה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בסטיל טריפולטאי אורגינל

אם ישאלו טריפוליטאי, מה אוכלים ביום החג כשחוזרים מבית-הכנסת, התשובה תהיה אחידה בכל הארץ, בסטיל! אין חג שהקציצות לא מקשטות את שולחן הקידוש, ופסח לא שונה. כוכב הארוחה יהיה בסטיל...ההבדל היחיד שבמקום להשתמש בקמח רגיל כמו בראש...

תצוגה מקדימה

מאפה זיוה

אחרי 4 ימים של קור, תבשילים ומרקים, יש את הרצון למשהו קל להכנה, ופחמימות !!! אז לארוחת ערב אני אכין זיווה. זיווה זה בעצם בצק עלים -מלאווח, מרודד ממולא בגבינות ותוספות ואפוי בתנור. למרות שזיווה נחשב מאכל תימני למעשה אין עדויות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה